Европа показа жълт картон на ГЕРБ – време е за червен!

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков, изживяващ се като трубадур и адвокат на Бойко Борисов, направи удивително изказване, че европейската преса, критикуваща българското правителство, била платена!? Репликата му е свързана с критичните публикации в авторитетни европейски медии, отразяващи тримесечните протести в България срещу корупцията и мафиотското управление на ГЕРБ…

Снимки и сюжети от протестите намериха място на страниците на сайтове и телевизии (еталони за обективност) като „Ди Цайт“, „Ди Велт“, „Шпигел“, „Индипендънт“, „Евронюз”, „The Brussels Times“, „Политико“, „Интелинюз“, „Гардиън“, “Файненшъл Таймс”, The World и др.

Но какво се крие зад неадекватното твърдение на Биков?

Вероятно то е проекция на традиционните практики на ГЕРБ за финансово „опитомяване” на послушните медии или санкции за инакомислищите чрез „изгарянето” (думи на Борисов) на разследващ опозиционен журналист и депутат. Заради тези позорни практики България е на 111-о място по свобода на словото – някъде около Габон, Боливия, Централно-африканската република или Замбия… Или пък Биков внушава на топящия се гербаджийски електорат, че Европа обича Борисов, а в Брюксел все още звучи елейният му „конграчулейшън”?

Но обвинението (или оправданието), че европейските медии са меркантилни, не дава отговор на острите въпроси, идващи от Европейския парламент за корупцията, за властовия произвол, за полицейските репресии в България, за снимките с милиони евро и скандални аудиозаписи на Борисов. Преди дни ирландската евродепутатка Клеър Дейли каза, че България се управлява от бандити – такова е и усещането от над 60% българи.

След като Биков изстреля в ефир своя бисер, Фондация „Конрад Аденауер” на ХДС (партията на канцлера Меркел) строго заяви, че германските медии не са платени! А това си е чист жълт картон и отказ за по-нататъшна подкрепа на политическия проект ГЕРБ – замислен и роден в Мюнхен с финансовата подкрепа на десните немски фондации „Аденауер” и „Зайдел”.

Жълтият картон от Европа за Борисов и кликата му вече е факт!

Но на мафиотско-мутренския модел „ГЕРБ” тепърва трябва се покаже червен картон на предсрочни и честни избори, проведени от служебен кабинет, излъчен от президента на Републиката Румен Радев, който има най-високо доверие според мнозинството български граждани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене