М. Близнаков с 90 гола за австрийския „Нойкирхен“

Бившият капитан на „Пирин“ (Гоце Делчев) Марио Близнаков продължава с головете в Австрия и вече в трети пореден мач вкарва за „Нойкирхен“. Това обаче не помогна на неговия футболен тим да избегне загубата навън от „Санкт Мартин“ с 3:4 в шестия кръг на втора дивизия, зона „Юг“. Срещата пропусна другият българин в отбора на гостите – благоевградчанинът Радослав Анев, който продължава да лекува травмата, получена преди две седмици срещу „Санкт Йохан“.

„Нойкирхен“ поведе в 3-та минута чрез Щефан Бройер. Домакините обаче обърнаха развоя с попадения в 6-та, 7-та и 12-та мин. До края на първата част Близнаков на два пъти пропусна да отбележи, веднъж от пряк свободен удар, а след това от чиста позиция в наказателното поле. В 26-та мин. „Санкт Мартин“ направиха преднината си почти отчайваща – 4:1. След почивката неврокопчанинът и съекипниците му се вдигнаха на щурм. Атака, започната от нашенеца, позволи на Кристоф Бругер да намали в 51-та мин. Последваха непростими пропуски на гостите, а шут на Близнаков от фаул бе избит с мъка от вратаря. Гоцеделчевецът все пак се разписа за 3:4 в 67-та мин., когато не остави никакъв шанс за стража на „Санкт Мартин“.

Нойкирхенци заемат десета позиция със 7 точки, а Марио Близнаков вече стигна до границата от 90 гола за своя отбор, екипа на който облече през лятото на 2016 г.

ГЕОРГИ СТОЯНОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене