Министър Ангелов проведе среща с Н. Пр. Табо Тахе, извънреден и пълномощен посланик на Република Южна Африка в България

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов проведе среща с извънредния и пълномощен посланик на Република Южна Африка в България Н. Пр. Есром Табо Тахе. Двамата обсъдиха двустранното сътрудничество в областта на здравеопазването.

Посланик Тахе поздрави проф. Ангелов за отличната работа на Министерството на здравеопазването в контекста на пандемията от COVID-19. Посланикът акцентира върху експертизата на България в областта на здравеопазването, която може да бъде използвана за сътрудничеството между двете страни. Министър Ангелов и посланик Тахе се съгласиха, че първа стъпка за активизиране на двустранното сътрудничество трябва да бъде актуализирането на съществуващата договорна база спрямо новите реалности.

Двамата обсъдиха възможностите за обучение на медицински специалисти от Република Южна Африка в България и признаването на дипломите им. Тема на разговор беше и БЦЖ ваксината, която България произвежда. Република България, като член на Европейския съюз, поддържа висок стандарт на обучението по медицина и издаваните от медицинските университети в България дипломи са широко признати, посочи проф. Костадин Ангелов по време на разговорите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене