По разпореждане на Гешев: Акции срещу наркодилъри около училищата

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев започват засилени полицейски проверки за наркодилъри покрай училищата в страната във връзка с началото на учебната година.

 

Не е тайна, че много от българските училища са обсаждани от пласьори на наркотици, а нерядко децата ни стават тяхна жертва.

 

В тази връзка Върховна касационна прокуратура (ВКП) разпореди на административните ръководители на апелативните прокуратури осъществяването на ефективен контрол и активизиране на съответните районни и окръжни прокуратури по предприемането, съвместно с органите на МВР, на действия срещу разпространението на наркотични и упойващи вещества в районите около училищата на територията на цялата страна, съобщиха от пресцентъра на обвинението.

 

Разпореждането е във връзка със заповед на главния прокурор Иван Гешев още от 04.03.2020 г. за създаването на организация между съответните прокуратури, областните дирекции на МВР и териториалните им структури по разкриване и разследване на престъпления с предмет наркотични вещества.

 

Наблюдаващите прокурори следва да осигурят приоритетно и срочно приключване на образуваните досъдебни производства в резултат на извършените проверки, е нареждането на прокуратурата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене