Кметът на община Гърмен Феим Иса с категорична позиция относно действията за премахване на преместваеми обекти в двора на училището в село Рибново

Кметът на община Гърмен Феим Иса предприе мерки за премахване на преместваеми обекти в двора на училище „Йордан Йовков“ в село Рибново. По повод отправени въпроси за това, че първоначално са премахнати някои от поставените в училищния двор обекти, кметът на общината г-н Иса поясни, че е в ход законова процедура, която изисква да бъде даден срок за доброволно отстраняване на незаконно поставените павилиони. След като изтекат дадените срокове, ако собствениците не са предприели съответните мерки стриктно спазвайки закона и нормативната уредба ще бъдат принудително премахнати. Кметът Феим Иса информира също, че за третия, който има договор за наем до 2022 година, договорът ще бъде прекратен едностранно от общината и този обект също ще бъде премахнат.
В нарочно изявление кметът на община Гърмен се обръща към жителите на село Рибново, и в духа на диалогичност и комуникативност предоставя необходимата информация.

Уважаеми жители на село Рибново, обръщам се към всички онези от Вас, които днес притеснително ми звъняха и ме обвиняваха открито относно избирателното премахване на преместваемите търговски обекти в двора на училището.
На всички Вас държа да споделя, че общината ще предприеме всички законови мерки за премахването и на другите три преместваеми обекта.
След като сроковете за доброволно премахване на тези три обекта отдавна изтекоха и не намерихме човешко решение на проблема, утре (понеделник) общината ще издаде заповед за принудително преместване на два от обектите, а за третия, който има договор за наем до 2022 година, договорът ще бъде прекратен едностранно от общината и този обект също ще бъде премахнат.
Предстои поетапно реализиране на големия проект за ремонт и изграждане на нова училищна инфраструктура, реализиран съвместно от ръководството на общината и ръководството на училището, което ще доведе до подобряване на условията на възпитание, обучение и труд на нашите деца. И този процес няма как да бъде спрян от това, че кметът е приятел с някого и директорът на училището е роднина с друг. Така стоят нещата и те ще бъдат решени в кратки срокове.“

Феим Иса кмет на община Гърмен

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене