Пинокио приши на Делян Пеевски и парите от ЕС, разпределяни от аватар на стопанина му Прокопиев

Знаете ли какво е делюзия? Според българския тълковен речник – състояние на заблуда. Според медицинския – симптом на цял спектър психични разстройства. От шизофрения до биполярно разстройство.

 

 

От кое точно страда анимационният труженик на подсъдимия разградски бос Иво Прокопиев – Христо Иванов, е въпрос, на който вече отдавна стана ясно, че могат да отговорят само специалистите в сферата на психиатрията. Но пък, ако въпросните речници вървяха с илюстрация, тя гаранция щеше да е снимка на Пинокио. Който по всичко изглежда, че вече не само напълно се е загубил в света на лъжите, диктувани му в ухото, но се е сдобил и с нов симптом на заболяването – обсесия. И независимо по кого лъже, изпълнявайки командите на стопанина си Прокопиев, неизменно му пришива с натрапчива упоритост всички щения и далавери на самия подсъдим разградски бос.

Така днес, в поредната продукция на Пинокио, продуцирана от Прокопиев и акуширана в ефир от агент Богдан на Шести отдел на ДС Веселин Дремджиев, Иванов изръси чутовната измислица, че премиерът Бойко Борисов не подавал оставка, защото бил обещал на депутата Делян Пеевски да довърши програмирането на евросредствата в негова полза (?!).

Че подобно твърдение има точно толкова връзка с реалността колкото опитите на Прокопиевия бивш правосъден министър да се изкара независим поборник за правосъдие и възмездие за хората, ограбили обществото ни начело със собствения му стопанин е пределно ясно. Както впрочем е ясно и че Пеевски е депутат от опозиционната ДПС – същата ДПС, която само преди няколко дни поиска за пореден път от парламентарната трибуна оставката на Борисов.

Тук е моментът да припомним и друг лесно проверим факт – Пеевски еврофондове нито някога е усвоявал, нито правил опити да усвоява. Нито той, нито изданията от медийната му група.

За разлика от Прокопиев, който от вече две десетилетия не само  използва де що ресурс от Брюксел успее да докопа, но и участва чрез подставени лица именно в програмирането на средствата от фондовете на ЕС и в лобирането за политики, пробутвани на гражданите на държавата под удобното алиби, че били искани от Брюксел. Като започнем от десетките милиони за изграждането и експлоатацията на ВЕИ-та – сектор, буквално монополизиран от подсъдимия разградски бос. Продължим през печално известната „зелена добавка“, надувала сметките ни за ток с престъпното съдействие на няколко състава на КЕВР (все оглавявани от хора, свързани с Прокопиев и ментора му Иван Костов) с удобната мантра, че било „изискване на Брюксел“. И стигнем до грантовете пак за десетки милиони, изхранващи в продължение на години цялата НПО-мрежа и мейнстрийм на Прокопиев.

Само пряко свързаните с кръга „Капитал“ издания са финансирани с 202 744 лева от Европейската комисия и 152 881 лева от Европейския парламент. Цифрата е само за предната 2019 г. При това в тази сметка дори не влизат всички присъдружни периферни медии от мейнстрийма, контролиран от разградския каолинов бос, лаещи лъжи по враговете на задкулисието у нас в един глас според замаха на диригентската му палка.

Не Пеевски, а цялата гвардия труженици на подсъдимия разградски бос от НПО и медийния сектор, е превърнала в своя хранилка парите на европейските данъкоплатци. А за „програмирането на средствата“ от еврофондовете винаги е отговарял министър от обкръжението именно на „Капитал“. В това число и в настоящия кабинет на „Борисов“, където вицепремиерът, отговарящ за средствата от ЕС, е не друг, а бившият кадър на „Отворено общество“ Томислав Дончев. Същият Томислав Дончев, който насред извънредното положение заради COVID-19 се опита да пробута на тъмно, поредната нагласена в полза на кръга „Капитал“ процедура за разпределение на обществени пари – тези за гражданския сектор.

На този фон няма да ни изненада, ако в следващата продукция на Пинокио и Дончев бъде пришит на Пеевски. Може да звучи абсурдно, но за шизофренията граници няма. Питайте Христо Иванов.

monitor.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене