Connect with us

Политика

Пинокио приши на Делян Пеевски и парите от ЕС, разпределяни от аватар на стопанина му Прокопиев

Published

on

Знаете ли какво е делюзия? Според българския тълковен речник – състояние на заблуда. Според медицинския – симптом на цял спектър психични разстройства. От шизофрения до биполярно разстройство.

 

 

От кое точно страда анимационният труженик на подсъдимия разградски бос Иво Прокопиев – Христо Иванов, е въпрос, на който вече отдавна стана ясно, че могат да отговорят само специалистите в сферата на психиатрията. Но пък, ако въпросните речници вървяха с илюстрация, тя гаранция щеше да е снимка на Пинокио. Който по всичко изглежда, че вече не само напълно се е загубил в света на лъжите, диктувани му в ухото, но се е сдобил и с нов симптом на заболяването – обсесия. И независимо по кого лъже, изпълнявайки командите на стопанина си Прокопиев, неизменно му пришива с натрапчива упоритост всички щения и далавери на самия подсъдим разградски бос.

Така днес, в поредната продукция на Пинокио, продуцирана от Прокопиев и акуширана в ефир от агент Богдан на Шести отдел на ДС Веселин Дремджиев, Иванов изръси чутовната измислица, че премиерът Бойко Борисов не подавал оставка, защото бил обещал на депутата Делян Пеевски да довърши програмирането на евросредствата в негова полза (?!).

Че подобно твърдение има точно толкова връзка с реалността колкото опитите на Прокопиевия бивш правосъден министър да се изкара независим поборник за правосъдие и възмездие за хората, ограбили обществото ни начело със собствения му стопанин е пределно ясно. Както впрочем е ясно и че Пеевски е депутат от опозиционната ДПС – същата ДПС, която само преди няколко дни поиска за пореден път от парламентарната трибуна оставката на Борисов.

Тук е моментът да припомним и друг лесно проверим факт – Пеевски еврофондове нито някога е усвоявал, нито правил опити да усвоява. Нито той, нито изданията от медийната му група.

За разлика от Прокопиев, който от вече две десетилетия не само  използва де що ресурс от Брюксел успее да докопа, но и участва чрез подставени лица именно в програмирането на средствата от фондовете на ЕС и в лобирането за политики, пробутвани на гражданите на държавата под удобното алиби, че били искани от Брюксел. Като започнем от десетките милиони за изграждането и експлоатацията на ВЕИ-та – сектор, буквално монополизиран от подсъдимия разградски бос. Продължим през печално известната „зелена добавка“, надувала сметките ни за ток с престъпното съдействие на няколко състава на КЕВР (все оглавявани от хора, свързани с Прокопиев и ментора му Иван Костов) с удобната мантра, че било „изискване на Брюксел“. И стигнем до грантовете пак за десетки милиони, изхранващи в продължение на години цялата НПО-мрежа и мейнстрийм на Прокопиев.

Само пряко свързаните с кръга „Капитал“ издания са финансирани с 202 744 лева от Европейската комисия и 152 881 лева от Европейския парламент. Цифрата е само за предната 2019 г. При това в тази сметка дори не влизат всички присъдружни периферни медии от мейнстрийма, контролиран от разградския каолинов бос, лаещи лъжи по враговете на задкулисието у нас в един глас според замаха на диригентската му палка.

Не Пеевски, а цялата гвардия труженици на подсъдимия разградски бос от НПО и медийния сектор, е превърнала в своя хранилка парите на европейските данъкоплатци. А за „програмирането на средствата“ от еврофондовете винаги е отговарял министър от обкръжението именно на „Капитал“. В това число и в настоящия кабинет на „Борисов“, където вицепремиерът, отговарящ за средствата от ЕС, е не друг, а бившият кадър на „Отворено общество“ Томислав Дончев. Същият Томислав Дончев, който насред извънредното положение заради COVID-19 се опита да пробута на тъмно, поредната нагласена в полза на кръга „Капитал“ процедура за разпределение на обществени пари – тези за гражданския сектор.

На този фон няма да ни изненада, ако в следващата продукция на Пинокио и Дончев бъде пришит на Пеевски. Може да звучи абсурдно, но за шизофренията граници няма. Питайте Христо Иванов.

monitor.bg

коментара

Новини

Цветан Цветанов представи лицата на партията си

Published

on

Бившят номер две в ГЕРБ продължава да цепи части от управляващата партия, но изгледите му за електорален успех все още са ниски

Точно седмица преди насроченото за 27 септември учредително събрание на партията „Републиканци за България“, нейният лидер Цветан Цветанов подгря за голямото събитие, като показа инициативния комитет, който ще учреди партията и на практика даде старт на проекта. В откритата зала на гърба на НДК той събра 89 души, сред които част от напусналите наскоро кадри от ГЕРБ, бизнесмени, спортисти и др.

В изявлението си Цветанов даде заявка за проевропейски и проевроатлантически курс на партията си и си постави за цел да обедини всички, които причисляват себе си в политиката към „център-дясно“, както и да отстоява евроатлантическите ценности. По думите му цел ще е и да сплоти всички етноси в страната. Той подчерта, че проектът му е за хора с експертиза и идеи и допълни, че партията няма да е еднолична и да е само на един човек – ясна препратка към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, чийто дългогодишен заместник Цветанов беше доскоро.

Кой е в партията засега

Сред по-известните имена, които бяха в залата са бившият депутат на ГЕРБ и председател на външната комисия на параламента Джема Грозданова и доскорошният координатор на ГЕРБ по въпросите на малцинствата в област Шумен инж. Гюнай Исмаил, който напусна шумно партията в събота заедно с повече от 50 души от местната организация.

Там бяха и бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който напусна ГЕРБ преди две седмици, както и бившият кмет на Банско Георги Икономов. В редиците се виждаха братята Павел и Румен Вълневи, които имат превозвачески бизнес в САЩ и бяха собственици на вече несъществуващата телевизия BiT, водещият предаването „Вяра и общество“ по БНТ Горан Благоев, Георги Стефанов, бивш издател на вестник „Седем“, трикратният световен шампион по вдигане на тежести Благой Благоев и др.

Цветанов в изявлението си отправи благодарности към още негови съмишленици, сред които друг българин, който живее в САЩ – Иван Тодоров, предоставил къщата си в центъра на Пловдив за офис на новия политически проект на Цветанов.

Очаква се списъкът с познати лица от редиците на ГЕРБ да нараства, защото от лятото насам Цветанов обикаля страната и успя да разцепи управляващата партия в няколко региона, сред които Видин, Плевен, Благоевград и др. В събота пък стана ясно, че и около 300 представители на СДС от шестте района на Пловдив и от 15 общини от областта ще продължават политическото си бъдеще в проекта на Цветан Цветанов.

Политическите заявки

„При тази конфронтация и противопоставяне в политиката в момента трябва да намерим пътя към една нормалност. Днес не виждам страната да има хоризонтът, който трябва да има. Липсва реален политически дебат. Половината българи не гласуват, може би защото много хора се разочароваха от гласа си досега“, каза Цветанов в речта си.

По думите му посоката на България е Европа и стратегическо партньорство със САЩ. Основните акценти в програмата на партията му са образование, съдебна система, култура, среден и малък бизнес, както и електронно управление.

По думите на Цветанов българските граждани очакват „политици с морал, експертни качества и диалогичност“, които да преодолеят настоящата „свръхперсонализирана власт“ и да променят политическия модел, характеризиращ се с „корупционни практики и задкулисни решения“. Самият политик напусна постовете в ГЕРБ, а и самата партия в последствие, след скандала „Апартаментгейт“, където стана ясно, че се е сдобил с луксозен апартамент доста под пазарната цена.

Преди два дни на събитие в Пловдив Цветанов определи като основни опотенти на новата политическа формация ДПС и БСП, а не ГЕРБ, но категорично се разграничи от твърденията, че има договорка с Бойко Борисов, че ще бъде използван да обере вота, който не е за ГЕРБ. Допълни, че евентуални бъдещи партньори могат да бъдат формации, които изповядват еднакви ценности и политики, а по думите му най-близо до това описание е „Демократична България“. От демократичното обединение обаче далеч не реагираха радушно на тази заявка.

Активизация

В последните седмици бившият номер две в ГЕРБ, който цяла година пазеше тишина, засили критичното говорене срещу управляващите. Той определи партията като „най-мразената в момента“, отправи тежки критики за реакцията на властта спрямо протестите и упражененото насилие. Каза в прав текст, че провокатори са били вкарани в протестите от хора, които искат сегашната власт да остане. В петък пък заяви пред bTV, че „за послеdните 10 месеца бяха направени много последователни грешки“ и че „институциите в България са парализирани. Страната е в пълна изолация в международен план“.

Цветанов наскоро пророкува, че ГЕРБ на следващите избори ще отчете поне 500 хил загубени гласове на партийни избиратели. Засега социолозите не смятат, че тези гласове ще се канализират при него – напротив. Дотук проучванията не дават никакви шансове на Цветанов дори да доближи 4-процентната бариера за парламента, като във всички последни изследвания за електоралните нагласи, резултатът му варира от 0,2% до 0,8%. Бъдещата политическа формация не достига дори и 1%, колкото е необходимият праг за партийна субсидия. Доста от лицата, показани днес – например провалени бивши кметове със спорна репутация като Атанас Камбитов – не будят оптимизъм и едва ли ще предизвикат масов интерес сред избирателите, въпреки все още влиятелните си позиции сред определени кръгове на местно ниво.

Люспенето на ГЕРБ и преливането на кадри към формацията на Цветанов обаче изглежда ще продължи правопропорционално на затъването на ГЕРБ в политическата криза. Още повече, че връзките на бившия втори с регионалните структури на партията са много силни. Остава отворен въпросът дали Цветанов ще успее да привлече на първа линия повече разпознаваеми, но и авторитетни фигури.

 

Фотограф: Юлия Лазарова

Източник: Дневник

коментара

Continue Reading

Крими

Тази седмица във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Published

on

* „Паркинги и гаражи“ не издават касов бон, а записват номера на автомобила в тетрадка!?

* За поредните безобразия в Община Благоевград коментира общинският съветник от ГЕРБ Красимир Роячки:Кметската администрация няма намерение да опази зелените площи на Благоевград…

* 9-годишно момиче от Благоевград тръгна по стъпките на Стивън Кинг!

* Историкът Румен Василев пред Благоевградска ВЕСТ: Властта не е самоцел. Сатанизирането на политическия опонент е характерен белег за липса на политическа култура и далновидност

* Рали състезателката Диана Стоянова: Ще оборим вицовете за жените шофьори

* Румен Езереца не бил фалирал: „Разсрочих си кредитите!“… Затворил обаче магазина си!

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ