Connect with us

Политика

Отчетът за изпълнение на бюджета на община Гърмен за 2019 година е приет

Published

on

Взето е решение за допълнително финансиране на две маломерни паралелки

На своето последно заседание Общинският съвет в Гърмен прие отчет за изпълнение на бюджета на общината за 2019 година.

Приходите възлизат на 14 513 219 лева (за делегирани от държавата дейности – 10 770 288 лева и за местни дейности – 3 742 931 лева).

Направените разходи са 14 513 219 лева.

Общинските съветници приеха и окончателен поименен списък на капиталовите разходи за миналата година и отчета за капиталовите разходи по обекти и източници на финансиране за същия период от време.

Приет беше и отчетът за изпълнение на сметките за средствата от Европейския съюз, както и  отчетът за състоянието на общинския дълг, и двата за 2019 година.

Друг въпрос, с който съветниците се занимаха, беше този за осигуряване на допълнителни финансови средства за обезпечаване на учебния процес в самостоятелни паралелки с по-малко от 10 ученици през настоящата 2020/2021 година.

Става въпрос за самостоятелна маломерна паралелка в 3-ти клас с 9 ученици в Обединено училище „Христо Ботев“, Долно Дряново.

Нужните допълнителни финансови средства са в размер на 8 197,20 лева, изчислени по реда на чл. 68, ал. 4 от Наредбата за финансиране на институциите в системата на предучилищното и училищното образование за учебната 2020/2021 година.

Самостоятелна маломерна паралелка ще има и в Основно училище „Димитър Талев“, село Хвостяне. Тя ще бъде в 6-и клас, с 8 ученици. Допълнителните финансови средства за нея са 14 904 лева.

Общинският съвет взе решение за осигуряване на необходимото допълнително финансиране.

На заседанието беше приет и отчетът на кмета на общината за изпълнение на решенията на Общински съвет – Гърмен, за периода 12.11.2019 г. – 30.06.2020 година.

коментара

Крими

Тази седмица във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Published

on

* „Паркинги и гаражи“ не издават касов бон, а записват номера на автомобила в тетрадка!?

* За поредните безобразия в Община Благоевград коментира общинският съветник от ГЕРБ Красимир Роячки:Кметската администрация няма намерение да опази зелените площи на Благоевград…

* 9-годишно момиче от Благоевград тръгна по стъпките на Стивън Кинг!

* Историкът Румен Василев пред Благоевградска ВЕСТ: Властта не е самоцел. Сатанизирането на политическия опонент е характерен белег за липса на политическа култура и далновидност

* Рали състезателката Диана Стоянова: Ще оборим вицовете за жените шофьори

* Румен Езереца не бил фалирал: „Разсрочих си кредитите!“… Затворил обаче магазина си!

коментара

Continue Reading

БСП

Зоран Заев поздрави Корнелия Нинова в телефонен разговор за избирането ѝ за председател на БСП

Published

on

Председателят на Социалдемократическия съюз на Северна Македония (СДСМ) и министър-председател на републиката – Зоран Заев, поздрави Корнелия Нинова за успешно проведения пряк избор на председател на Българската социалистическа партия като най-демократична и модерна европейска форма на вот, както и за категоричния изборен резултат.

 По време на телефонен разговор между двамата, Заев изказа пред Нинова и възхищението си от високата избирателна активност на българските социалисти.

 Лидерът на северномакедонските социалдемократи изрази увереност, че под ръководството на Нинова БСП ще продължи да се утвърждава като водеща политическа сила в България и ще играе все по-решаваща роля в Европейския съюз.

 Зоран Заев заяви още: „Видяхме от вас и още тази година ще проведем и ние пряк избор за председател, като най-прогресивна форма на участие на всички членове в процеса по избирането на председател”.

 Министър-председателят на Северна Македония отправи покана към Корнелия Нинова в близко бъдеще да проведат среща. Нинова прие поканата и също пожела успех на Заев в новия му управленски мандат.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ