Някои въпроси около лазерната епилация

Около лазерната епилация често възникват смущаващи въпроси, на които е добре да се намери адекватен отговор. Той ще успокои притесненията, ще уталожи страстите и ще даде увереност и самочувствие преди началото на процедурите. Най-важното, ще премахне съмненията около избора и ще зареди с вяра в дълготрайния отличен резултат.

  1. Може ли да се избегне бръсненето преди епилация на космите на лицето над горната устна, брадичката, шията, около ушите?

 

Тези косъмчета при дамите обикновено са много фини и най-често светли. За да се избегне тревожността от бръсненето в тези зони, то може да се замени с почистването им с тример за лице или изрязването им с ножичка. Важното е да се вижда къде е почистено, за да се очертаят прецизно зоните за епилиране.

При наличие на хормонален проблем обаче въпросът с косъмчетата е по-сериозен при лазерна епилация на жени. Те са по-плътни и силно забележими. За този проблем е добре да се сподели с терапевта, защото традиционните 6 процедури може да не са достатъчни. Възможно е да се наложи съкращаване на  времето между поддържащите терапии, за да се изчистят всички косми.

  1. Ефективна ли ще бъде лазерната епилация, ако в зоната за работа има комбинирани по-светли и по-тъмни косми?

 

Ако изборът на лазерен апарат е правилен, ефективността в зони със смесен тип косъмчета ще е добра както при светли, така и при тъмни косми.  При избора се преценява от гледна точка на светлото окосмяване, тъй като то е по-трудно и специфично за работа. В такъв случай александритният лазер е оптималното решение.

  1. Как да потушим съмненията и страха от нежелано изгаряне?

При спазване на правилата за безопасна работа от страна на терапевта и правилна подготовка на клиента, няма опасност да се получи изгаряне. За да се избегнат притесненията при по-тревожни клиенти, може да се направи предварителен тест на малка площ в зоната, която ще се третира и ако липсва реакция в следващите 12 часа, да се премине към истинската епилация.

  1. Възможна ли е различна чувствителност в отделните зони и с коя трябва да започне?

Наистина при различни хора се получава различна реакция на кожата, както и в усещанията. Изборът на зона за стартиране на епилацията е личен като обикновено предпочитанията падат към тази, която най-често се третира. Краката, мишниците и интимната зона се повлияват най-добре от първата процедура.

  1. Има ли опасност от увреждане на кожата и развитие на кожен рак?

Опитът и познанията на терапевта и сигурността на апарата са гаранция за безпроблемното протичане на терапията. Страховете от развитие на кожни заболявания, включително онкологични, са несъстоятелни. В 20- годишната практика на тази терапия няма доказан случай на развитие на кожен рак, следствие на лазерна епилация. Онкологичното заболяване има друг генезис, то е резултат на мутацията на някои клетки.

Медицината смята, че UV лъчите са една от възможностите за развитие на рак на кожата, а те са в късия спектър на светлината. Дължината на вълната при лазерния апарат спада към дългия спектър и е съвсем друг тип на светлината.

При третирането с лазер бенките, чиито малформации са сред опасните за развитие на рак, се заобикалят и се избягва възможността да бъдат засегнати от светлината на лазера като се покриват.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене