Connect with us

Здраве

Някои въпроси около лазерната епилация

Published

on

Около лазерната епилация често възникват смущаващи въпроси, на които е добре да се намери адекватен отговор. Той ще успокои притесненията, ще уталожи страстите и ще даде увереност и самочувствие преди началото на процедурите. Най-важното, ще премахне съмненията около избора и ще зареди с вяра в дълготрайния отличен резултат.

  1. Може ли да се избегне бръсненето преди епилация на космите на лицето над горната устна, брадичката, шията, около ушите?

 

Тези косъмчета при дамите обикновено са много фини и най-често светли. За да се избегне тревожността от бръсненето в тези зони, то може да се замени с почистването им с тример за лице или изрязването им с ножичка. Важното е да се вижда къде е почистено, за да се очертаят прецизно зоните за епилиране.

При наличие на хормонален проблем обаче въпросът с косъмчетата е по-сериозен при лазерна епилация на жени. Те са по-плътни и силно забележими. За този проблем е добре да се сподели с терапевта, защото традиционните 6 процедури може да не са достатъчни. Възможно е да се наложи съкращаване на  времето между поддържащите терапии, за да се изчистят всички косми.

  1. Ефективна ли ще бъде лазерната епилация, ако в зоната за работа има комбинирани по-светли и по-тъмни косми?

 

Ако изборът на лазерен апарат е правилен, ефективността в зони със смесен тип косъмчета ще е добра както при светли, така и при тъмни косми.  При избора се преценява от гледна точка на светлото окосмяване, тъй като то е по-трудно и специфично за работа. В такъв случай александритният лазер е оптималното решение.

  1. Как да потушим съмненията и страха от нежелано изгаряне?

При спазване на правилата за безопасна работа от страна на терапевта и правилна подготовка на клиента, няма опасност да се получи изгаряне. За да се избегнат притесненията при по-тревожни клиенти, може да се направи предварителен тест на малка площ в зоната, която ще се третира и ако липсва реакция в следващите 12 часа, да се премине към истинската епилация.

  1. Възможна ли е различна чувствителност в отделните зони и с коя трябва да започне?

Наистина при различни хора се получава различна реакция на кожата, както и в усещанията. Изборът на зона за стартиране на епилацията е личен като обикновено предпочитанията падат към тази, която най-често се третира. Краката, мишниците и интимната зона се повлияват най-добре от първата процедура.

  1. Има ли опасност от увреждане на кожата и развитие на кожен рак?

Опитът и познанията на терапевта и сигурността на апарата са гаранция за безпроблемното протичане на терапията. Страховете от развитие на кожни заболявания, включително онкологични, са несъстоятелни. В 20- годишната практика на тази терапия няма доказан случай на развитие на кожен рак, следствие на лазерна епилация. Онкологичното заболяване има друг генезис, то е резултат на мутацията на някои клетки.

Медицината смята, че UV лъчите са една от възможностите за развитие на рак на кожата, а те са в късия спектър на светлината. Дължината на вълната при лазерния апарат спада към дългия спектър и е съвсем друг тип на светлината.

При третирането с лазер бенките, чиито малформации са сред опасните за развитие на рак, се заобикалят и се избягва възможността да бъдат засегнати от светлината на лазера като се покриват.

 

 

 

коментара

Advertisement
loading...

Здраве

Мощна магнитна буря удря Земята до дни

Published

on

По време на магнитни бури може да имате силно главоболие, загуба на сила, скокове на кръвното налягане

Магнитната буря, която ще удари Земята в края на месеца, ще продължи няколко дни, съобщава порталът WWW.PLANETANOVOSTI.COM.

Бурята, за която предупреждават експертите, ще бъде най-мощната от всички за годината. Освен това ще продължи няколко дни.

Лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето предостави данни, че пикът на най-силното въздействие ще се случи на 27 септември, но метеорологичните вълни ще присъстват няколко дни. Влиянието и ще се усеща от около 25 септември и ще приключи едва на 28.

Геомагнитните бури възникват в резултат на нарушени потоци от слънчевия вятър, навлизащи в околността на Земята и започват да взаимодействат с атмосферата на нашата планета. Магнитните бури влияят предимно неблагоприятно на зависимите от времето и възрастните хора. Също така тези, които имат проблеми със сърцето, кръвоносните съдове и кръвното налягане, могат да се чувстват много зле. Експертите съветват винаги да имате под ръка необходимите лекарства, за да облекчите състоянието си.

Много често по време на магнитни бури може да имате силно главоболие, загуба на сила, скокове на кръвното налягане. Възможно е да има проблеми със съня. Най-опасният ден според експертите е 27 септември, но здравето може да се влоши дори преди тази дата или след нея.

По време на геомагнитна буря е препоръчително да не сте на открита слънчева светлина. Ще може да се разхождате само сутрин или вечер.

Сутрин определено трябва да правите упражнения и да вземате контрастен душ, а вечер да лежите в топла вана. В опасният период трябва да направите всичко възможно, за да избегнете стресови ситуации, ненужни физически натоварвания. Ако говорим за хранене, тогава в този случай препоръките ще бъдат универсални. Трябва да пиете колкото се може повече вода, да изключите вредните сладкиши, солените и пикантни храни от диетата. Освен това не пийте алкохол, кафе или пушене./ zdrave.to

коментара

Continue Reading

Здраве

Кунчев ще поиска удължаване на извънредната обстановка с два месеца

Published

on

Това научи NOVA

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи извънредната епидемична обстановка да се удължи. Този път обаче с 2 месеца. По думите му мерките няма да се затягат.

По-рано Кунчев участва в дискусия на тема „COVID-19 – предизвикателства и решения пред лечебните заведения за болнична помощ“. На нея той заяви, че здравната системата е подготвена за по-голяма заболеваемост от тази, която се наблюдава у нас в момента. „Притеснява ме обаче голямата смъртност. На трето място сме след Румъния. Процентът на засегнатия медицински персонал също е притеснителен. 1 000 лекари, които извеждаме от системата за поне 14 дни, е сериозен удар по нея”, посочи той.

За 2 седмици случаите в Европа са скочили средно с 20%. Има обаче страни с по над 80%. „На този фон България е една от много малкото страни с намаление и то е с минус 2,7%. Не е много, но на фона на общото увеличение е показателно, че след платото през август успяхме да постигнем няколко седмици на постепенно намаляване на случаите“, каза той. И допълни: „Имайки предвид досегашната динамика можем да кажем, че нищо не можем да кажем. Нищо не е ясно. Дали вълната от Германия, Испания и Португалия ще дойде при нас или ние сме им я предали, също не е ясно. През последните дни има леко покачване, така че този процент минус 2,7 ще премине към покачване“.

Кунчев прогнозира и че от края на другата седмица ще „завалят случаи на COVID-19, предадени в училищата”. „В това няма да има нищо изненадващо. Този процес го преживяхме с детските градини, когато трябваше да отворят наново. Имаше протести на родителите. Бавно и постепенно обаче си влязоха в нормален режим. Очаквам това да стане и с училищата“, категоричен бе главният държавен здравен инспектор.

nova.bg

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ