Connect with us

Таблоид

Над 4000 хиляди ученика прекрачиха днес прага на учебните заведения в община Гоце Делчев

Published

on

 

Новата учебна година на територията на всички учебни заведения в община Гоце Делчев днес започна нормално в условията на извънредна епидемиологична обстановка.       Първият учебен ден, училищата на територията на община Гоце Делчев прекрачиха над 4000 ученика.

Първокласниците, които влязоха за първи път в класните стаи на учебните заведения в общината са 300 на брой. Учителите посрещнаха в класните стаи на Първо ОУ „СВ. Св. Кирил и Методий“ три паралелки първокласници, във Второ ОУ „Гоце Делчев“ – четири паралелки, в Трето ОУ „Братя Миладинови“ – две паралелки. Две паралелки са и децата в първи клас в училището в село Брезница.

В навечерието на 15-ти септември, Сдружение „Пиши и мечтай“ направи дарение от тетрадки на 112 социално слаби ученици от 3 и 4 клас от училищата на Община Гоце Делчев.

По повод началото на новата 2020/2021 година, кметът на община Гоце Делчев отправи поздрав към директорите и колективите на всички учебни заведения. В него се казва:

„Приемете моите сърдечни поздрави и най-добри пожелания по повод началото на новата учебна година! Със сигурност началото на 2020/2021 е различно, защото за първи път училищните дворове не са изпълнени с развълнувани ученици, учители и родители. Пандемията ни накара да бъдем по-предпазливи, но и по-отговорни към себе си и околните. Затова, въпреки новите предизвикателства и малко по-различната организация в учебните заведения, нека си пожелаем да бъде успешна, спорна и ползотворна новата учебна година! Да бъде изпълнена с много поводи за радост и гордост!

Скъпи учители, приемете моята благодарност за Вашия труд и професионализъм с които изграждате успешни млади хора – бъдещето на община Гоце Делчев и държавата ни. Вие доказахте, че имате уменията, силите и мотивацията да се справите с всякакви предизвикателства! Бъдете все така всеотдайни професионалисти в своето  призвание!

Скъпи ученици, бъдете здрави, любознателни, амбициозни, и отговорни! Предстои ви една малко по-различна учебна година в условията на световна пандемия, но вярвам, че за всеки един от вас тя може да бъде успешна, изпълнена с нови знания, приятелства и възможности!“

коментара

Новини

Благоевградска ВЕСТ ви среща с   Оля Пашова, терапевт в „Естетичен център д-р Балабанов“

Published

on

Лазерната епилация придобива много популярност, може ли да ни разкажете повече за нея?

– Една от най-използваните услуги е лазерната епилация, търсенето й се увеличава и смятам, че хората трябва да са по-добре информирани. Трябва да се прави разлика между лазерната и фотоепилацията. Чрез лазерната епилация постигаме трайно премахване на нежеланото окосмяване, докато при другите апарати(за фотоепилация, напр. IPL ), които работят с пулсираща светлина и имат много широк диапазон от дължина на вълната не може да се осигури достатъчно енергия за окончателно премахване на окосмяването, а и има по-голям риск от неприятни странични ефекти. Лазерната епилация е най-адекватния избор, ако наистина искате да се избавите веднъж завинаги от нежеланото окосмяване.

Тя не е обикновена апаратна епилация, така ли? Какви са тайните й, защо е най-ефективния метод?

Има няколко ключа за успешна, безопасна и трайна лазерна епилация:

 –   качествен лазер, отлично подготвен екип и стриктно спазване на медицинските показания и протокол преди, по време, и след процедурите без компромис.  Ето защо услугата, която ние предлагаме, я наричаме медицинска лазерна епилация, защото разполагаме с най-добрия медицински уред за лазерна епилация последно поколение…

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

 

 

коментара

Continue Reading

Таблоид

Започна набиране на преброители за Преброяване 2021 за територията на община Сатовча

Published

on

Общинска администрация Сатовча заедно с Национален статистически институт Ви уведомяват, че от 15 септември започна набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд.

 

В срок до 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление по образец в деловодството на общината. Документите за кандидатстване ще може да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (линк към документите) и в сайтовете на общините.

 

При предстоящото преброяване само за община Сатовча ще бъдат ангажирани 54 преброители и 14 контрольори, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

 

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни. Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

 

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Кампанията за  набиране на преброители  за „Преброяване 2020 „ стартира и в останалите три общини  Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен , съобщиха от съответните администрации.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ