Connect with us

Благоевградска ВЕСТ

Лъч надежда! Заболелите от COVID-19 в Благоевградска област намаляват

Published

on

1616 е броят на заболелите от COVID-19 от началото на пандемията в Благоевградска област, съобщи в ефира на Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция. 

От тях починалите са 51. За предходната седмица случаите са 144, допълни д-р Мончева. По думите ѝ, има леко занижаване на заболеваемостта в региона. 115 са под домашно наблюдение. 29 са в болница, трима от тях са на интензивно лечение.

Няма болни в тежко състояние. В момента има заразенни две медицински лица. Случаите са разпространени дифузно. От днес справката на РЗИ – Благоевград сочи: общо 12 заболели, от тях, 4-ма заразени от Благоевград, останалите са от Гоцеделчевски регион.

Доста пациенти ще бъдат изписани днес и утре, информира д-р Веселка Мончева.

коментара

Благоевградска ВЕСТ

Камбитов се връща в надпреварата за кмет на Благоевград?

Published

on

Камбетов ще търси реванш, срещу Румен Томов и жестоката си опозиция, която го свали от власт? След като бившият кмет на Благоевград, доктор Атанас Камбитов обяви публично, че напуска партия ГЕРБ, тази сутрин веднага тръгнаха слуховете, че той ще се присъдени към новия проект на Цветан Цветанов. 

Топ Преса с цел да изясни ситуацията, щателно се разрови в контактите си и покани политически познавачи и аналазатори да коментират обстановката окло споменатите по горе новини. Вариант Камбитов официално да оглави партията на Цветанов в Пиринско – няма, категорични са информаторите ни. Той определено би се ангажирал да помага на бившият втори в ГЕРБ но „отстрани“ и не директно.

Това което може би ще стресира политическата обстановка в района е, евентуалното връщане на Камбитов на политическата сцена, като евентуален кандидат за кмет на предстоящите избори в югозападната столица. Избори ще има, категорични са информиращите ни и според тях те били въпрос на малко време. Бившият кмет на Благоевград е решен да търси реванш от политическите си врагове в ГЕРБ – Благоевград от които беше предаден и тези които организираха калната кампания срещу него.

Тези които веднага предлоложихте че партията, което би издсигнала екс кмета на Благоевград за нов мандат ще бъде тази на Цветанов, ще кажем че бъркат. Камбитов вече сформирал екип, инициативен комитет под слогана „Благоевград си ТИ“, които театрално щели да го поканят публично да се върне на кормилото на града и да продължи да го управлява. А той от своя страна след дълго калесване, щял да кандиса.

Някои от анализаторите пък са на мнение, че Камбитов щял да управлява в сянка и да пусне свой човек за кмет, върти се името на неговата заместничка и спътница в живота Христина Шопова, но според сериозните политичедски ирачи, това било малко вероятно. Камитов не би рискувал, заради горчивия опит на Паскалев, който пусна напред Томов и сега съжялава за своя избор.

 

коментара

Continue Reading

Благоевградска ВЕСТ

Тази седмица във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Published

on

* СКАНДАЛ! СТУДЕНТКА ОТ ЮЗУ С ПИТАНЕ И ПОСЛАНИЕ КЪМ РЕКТОРА: Проф. Юруков, защо за стипендии (уж) пари няма, таксите поскъпват всеки семестър, а заплатите в ЮЗУ се вдигат толкова често?!

* Така нареченият „кмет“ на Благоевград Румен Томов си направи грозна безплатна реклама на гърба на един беден човек!

* ЮЗУ като „Титаник“: Дебели портмонета на потъващия кораб

* Георги Ганджов: Ако Община Благоевград не иска да строим на тенис кортовете, сме готови да ù продадем терена с удоволствие

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ