Корнелия Нинова: Ако в първия си мандат съм правила грешки, във втория нямам право!

Чувствам огромна отговорност. Ако в първия си мандат съм правила грешки, във втория нямам право!

 Това заяви избраната в пряк вот за председател на БСП Корнелия Нинова пред БТВ в предаването „Лице в лице“.

Отделях повече време на политиката в София, отколкото на срещите с хората по места, но голяма грешка, която да се отрази на образа на БСП, не съм правила, каза Нинова в отговро на въпрос за грешките.

Мафията и задкулисието са около властта, там се дават обществени поръчки, подчерта тя.

За обвинението на Елена Йончева, че не води истинска битка с мафията и не е подписала сигнала ѝ срещу Борисов, Нинова разказа: „Време е да кажа истината, и показа десетки сигнали, подписани от нея до главния прокурор и до европейските институции. Само един сигнал го няма. Не излиза нито от групата, нито от партията. Не съм отказала нито един подпис под сигнал за корупцията. За Елена положихме много усилия, дадохме много пари за нея, за филмите й, за охраната й. Но Елена сама не пожела да подпишем нейния сигнал, защото бил нейно журналистическо разследване“.

Хората ми повярваха, че водя наистина битка с корупцията. Отговорът го даде партията. Всеки може да ме критикува. Повече от 80% от гласувалите в партията, при активност близо 70% , показаха, че ми вярват и искаме да продължим по същия начин.

Партията е консолидирана, подчерта тя. Вярвах, че след този вот моите опоненти ще спрат с атаките, четири години не спряха, сега видяха какво иска партията.

Тя не даде отговор на въпроса с кого ще продължи да ръководи партията и кои ще бъдат нейните заместници.

Ще влезем и ще е регистрираме за кворум в парламента, само когато се гласува за машинното гласуване. Край! БСП повече няма да легитимира този парламент! Борисов иска само да печели време през дебати за конституцията, каза Нинова и подчерта, че не вярва на нито една дума на Борисов.

БСП ще влезе във властта през официалния вход, а не като патерица на някой друг. На предложението за експертен кабинет, Нинова каза: НЕ! Това е моделът на Борисов, няма да участваме. Ще има ред в държавата и разделение на властите! Трябва да има върховенство на закона. Борисов разгради социалната държава.

Стоим зад исканията на протестиращите за оставка на Борисов и главния прокурор, каза още лидерът на БСП.

Очаквайте подробности

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене