Как тече подготовката за първия учебен ден в Гоце Делчев

Всички знаем кога официално е първият учебен ден, но подготовката за него започва много по-рано, особено тази година в ситуация на COVID-19.

Как тече подготовката за първия учебен ден в Гоце Делчев разказват Димка Мурджева – директор на Трето основно училище „Братя Миладинови“ и Мария Георгиева – директор на НПГ „Димитър Талев“.

В Трето ОУ „Братя Миладинови“ изготвихме правила за работа в условията на COVID-19. Ще бъдат изпълнени всички задължителни и в по-голяма степен препоръчителни мерки на Министерството на образованието. Предимство при нас е, че разполагаме с голяма база. Осигурена е течаща топла вода и сапун във всички санитарни помещения сензорни диспенсери, дезинфектанти за ръце на всички входове на училището.“ , обяснява директорът на ОУ „Братя Миладинови“ Димка Мурджева.

Направена е специална организация за графика на учебния процес. Г-жа Мурджева допълни, че при възможност част от уроците могат да се провеждат и на открито.

Сериозна е подготовката за началото на новата учебна година и в НПГ „Димитър Талев“, най-многолюдното средно училище в региона. Направени са промени и по отношение на реда в учебното заведение. Учениците няма да сменят кабинетите както до сега, а ще останат статични в определените за тях класни стаи. Само при крайна необходимост за практически и лабораторни упражнения ще се ползват необходимите кабинети.

„Разпределили сме училището на зони. Зона за VIII, за IX, за X, XI и XII клас. Имаме голяма база и това не ни създаде затруднения.“, споделя Мария Георгиева – директор на НПГ „Димитър Талев“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене