Корнелия Нинова: Прекланям се пред морала и силата на българските социалисти (видео)

„Приключи прекия избор за председател на партията. Вчера тя беше изправена пред огромно предизвикателство за пръв път в 130-годишната си история да направим пряк избор на председател. Възхищавам се, прекланям се пред морала и силата на българските социалисти. Вие показахте какво означава истинска, жива, неподвластна на интерес и зависимости партия“.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на първата си пресконференция след прекия избор за председател на БСП и след като безапелационно спечели битката за лидерското място с над 81 % от гласовете.

„Партията посрещна избора с емоция, но и с разум и осъзната отговорност. Членовете доказаха, че БСП е най-демократичната, модерна, европейска, лява партия. Благодаря ви и за уникалната емоция, която преживяхме заедно. Вчера вие направихте промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача – да направим промяната в България необратима. Знам, че можем заедно и вярвам, че това ще стане съвсем скоро. Благодаря ви, скъпи социалисти.

„Вчера се доказа, че БСП е зряла с най-високо организирана и проведена кампания с институционална култура. Сама без професионална администрация, без заплащане, доброволно, направи показно как се правят избори. В над 1000 секции с участието на над 8000 души без никакви инциденти, без подправени протоколи, без опашки на хора с чували, чакащи за предаване на изборните книжа, с бързо приемане на бюлетините по график показахме много висока организационна и институционална култура. Поздравявам ви, другари, които освен в Централната комисия за прекия избор и по места, участвахте в организирането и провеждането на избора. Благодаря ви сърдечно“, каза Корнелия Нинова.

По думите ѝ високата избирателна активност близо 70% е безпрецедентна за България във всички видове избори. Подкрепилите я 43 228 социалисти са повече от половината от всички членове на партията. Това, според Нинова, е най-яркото доказателство, че партията е консолидирана и единна.

„Всички внушения, че БСП е раздирана от противоречия, приключиха във вчерашния ден. Партията показаха, че е в удивителна кондиция“, подчерта Нинова.

„Това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката в последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин. Само да припомня какъв е той: чисти идеи, категоричност и последователност в отстояването им, отказ от задкулисни договорки, борба с мафията, грижа за хората и промяна на модела на управление. Вотът вчера беше за това“, изтъкна тя.

Запитана как ще работи с другите кандидати от надпреварата за председателския пост, Нинова съобщи, че на 26 септември предстои конгрес на БСП, на който ще се избере нов Национален съвет, който по-късно ще избере и новия Национален съвет на партията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене