Connect with us

Новини

Феноменът Божидар Караджов с нови сензационни пророчества за К-19 и политическото напрежение у нас

Published

on

Два пъти избори ни очакват през следващите две години, предстои нов пик на епидемията

Наричат го „човекът чудо”, „феноменалният Божидар Караджов” Определя се като мистик-мислител. Има магистратура по психология в Пловдивския университет и бакалавърска степен – икономика в Стопанската Академия в Свищов. Твърди, че притежава необичайна дарба, но дали тя е дар свише, отговорност или съпричастност с болката и щастието на околните, е въпрос на гледна точка.

Не е изпадал в кома, нито е претърпявал злополуки. Родил се е със способността да прониква във времето и да черпи знания от канали, недостъпни за повечето хора. Твърди, че всеки е способен да променя съдбата си с около 20 процента и да я насочи в желаната позитивна посока. И именно тук е силата на ясновидството – да подпомогне процеса на правилния избор.

Не чува гласове и не долавя картини, а получава подробна информация за личността под формата на мисъл.

От близо 10-ина години Божидар Караджов работи по проект за подпомагане на деца с аутизъм. Той е единственият в света специалист, работил по проблема с децата индиго, за които има издадени книги, преведени на английски и руски език.

Репортер на БЛИЦ потърси от феномена отговор на най-актуалните въпроси, които си задават всички днес:

– Господин Караджов, вашите прогнози, дадени неотдавна пред БЛИЦ, се сбъднаха. Поне дотук. Бихте ли казали какво предстои занапред? Да поговорим за пандемията…

– Нова вълна на К-19 ще има през ноември. Неприятното е, че тя ще съвпадне с пика на свинския грип през зимните месеци. Ако се върнем назад във времето, ще видим, че преди десетина години в България от тази болест починаха пет хиляди души и то по официална статистика. И тъй като двата вируса ще се съчетаят и ще атакуват едновременно, това ще доведе до периоди, макар и кратки, в които образователната ни система ще преминава към онлайн обучение. Но тези откъслеци от време няма да бъдат по-продължителни от две-три седмици.

Положителното е, че, когато се налагат принудителни грипни ваканции занапред, ще имаме готовност и опит веднага да преминем към дистанционно обучение и да не се губят часове. Иначе класическата система ще бъде в основата на работата на учебните заведения.

– Можем ли да говорим за край на пандемията въобще?

– За България това ще се случи през януари, а за света – на 10 април.

– Сега надеждите на всички са свързани с откриването на ефективна ваксина. Кога ще стане това?

– Може да звучи конспиративно, но според мен разработена ваксина, която успешно лекува COVID-19, има още от миналия март.  Не казвам, че някой я крие, но все пак има технологич

– Въпросът е кога най-после тя ще започне да се прилага…

– Според мен това ще стане през следващия март. Тогава ще бъде одобрена за масово използване.

– Изненадаха ли ви протестите?

– Още миналата година в телевизионно интервю казах, че през 2020 година кармично са заложени вълнения у нас, така че не съм изненадан. Друг е въпросът какво ще се случи. Според мен протестите няма да стихнат. Очаквам пик до края на септември. Не говоря за насилие, а за мащаби. Това, което предвиждам е, че в рамките на следващите две години два пъти ще минем през спиралата на парламентарните избори.

– Какво бъдеще очаква икономиката ни?

– Да започнем от туризма, един от основните и така важни сектори. Притеснява ме страха, вселил се у хората. Пандемията ще отмине, през следващия туристически сезон ще има оживление, но все пак страхът в световен мащаб и намалените финанси на хората ще попречат да постигнем много добри резултати в сферата на туризма. И тогава ще продължаваме да сме в клещите на глобалната стегнация.

– А кога можем да се надяваме на  обективен и видим растеж на икономиката ни?

– От април 2022 година. Тогава може да се каже, че ще тръгнем нагоре. Политиците могат да отчитат каквото си искат, но аз говоря за реално развитие нагоре, което хората да усетят.

– При вас всеки ден идват доста хора за предсказание и съвет. Кое ги води? Какво най-много тревожи българите в момента?

– В последно време работата е основна тревога на хората и се наложи като приоритетен проблем, дори преди здравето. В момента никой не ме пита ще се разболее ли от коронавирус, този въпрос ми задаваха през април до средата на май, когато беше психозата. Сега повечето се интересуват дали ще имат работа и дали ще опазят и стабилизират бизнеса си. За тях това е дори по-важно, както казах, от здравето. Странно, но такива са фактите.

– Когато говорите с хората, които ви търсят, явно заради нещо, което ги тревожи, позволявате ли си да бъдете откровен докрай? Особено ако трябва да им кажете нещо неприятно?

– В повече от 90 процента от случаите съм директен докрай. Ако не кажа истината и не предупредя за някаква опасност, която виждам, няма да бъда честен спрямо този човек. Тогава той основателно ще дойде и ще ме запита защо не съм го предупредил. Хубавото е, че такива случаи нямам.

– Как вие виждате бъдещето на Европейския съюз, от който зависи всеки от нас?

– Въпросното разпадане, за което се говори, не е актуално в момента. Въпреки Брекзита и разногласията между големите държави  обстановката ще се нормализира в следващите две години. Някаква криза в европейското семейство може да се очаква отново през 2024 година.

Исак ГОЗЕС

Blitz.bg

коментара

Новини

Цветан Цветанов представи лицата на партията си

Published

on

Бившят номер две в ГЕРБ продължава да цепи части от управляващата партия, но изгледите му за електорален успех все още са ниски

Точно седмица преди насроченото за 27 септември учредително събрание на партията „Републиканци за България“, нейният лидер Цветан Цветанов подгря за голямото събитие, като показа инициативния комитет, който ще учреди партията и на практика даде старт на проекта. В откритата зала на гърба на НДК той събра 89 души, сред които част от напусналите наскоро кадри от ГЕРБ, бизнесмени, спортисти и др.

В изявлението си Цветанов даде заявка за проевропейски и проевроатлантически курс на партията си и си постави за цел да обедини всички, които причисляват себе си в политиката към „център-дясно“, както и да отстоява евроатлантическите ценности. По думите му цел ще е и да сплоти всички етноси в страната. Той подчерта, че проектът му е за хора с експертиза и идеи и допълни, че партията няма да е еднолична и да е само на един човек – ясна препратка към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, чийто дългогодишен заместник Цветанов беше доскоро.

Кой е в партията засега

Сред по-известните имена, които бяха в залата са бившият депутат на ГЕРБ и председател на външната комисия на параламента Джема Грозданова и доскорошният координатор на ГЕРБ по въпросите на малцинствата в област Шумен инж. Гюнай Исмаил, който напусна шумно партията в събота заедно с повече от 50 души от местната организация.

Там бяха и бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който напусна ГЕРБ преди две седмици, както и бившият кмет на Банско Георги Икономов. В редиците се виждаха братята Павел и Румен Вълневи, които имат превозвачески бизнес в САЩ и бяха собственици на вече несъществуващата телевизия BiT, водещият предаването „Вяра и общество“ по БНТ Горан Благоев, Георги Стефанов, бивш издател на вестник „Седем“, трикратният световен шампион по вдигане на тежести Благой Благоев и др.

Цветанов в изявлението си отправи благодарности към още негови съмишленици, сред които друг българин, който живее в САЩ – Иван Тодоров, предоставил къщата си в центъра на Пловдив за офис на новия политически проект на Цветанов.

Очаква се списъкът с познати лица от редиците на ГЕРБ да нараства, защото от лятото насам Цветанов обикаля страната и успя да разцепи управляващата партия в няколко региона, сред които Видин, Плевен, Благоевград и др. В събота пък стана ясно, че и около 300 представители на СДС от шестте района на Пловдив и от 15 общини от областта ще продължават политическото си бъдеще в проекта на Цветан Цветанов.

Политическите заявки

„При тази конфронтация и противопоставяне в политиката в момента трябва да намерим пътя към една нормалност. Днес не виждам страната да има хоризонтът, който трябва да има. Липсва реален политически дебат. Половината българи не гласуват, може би защото много хора се разочароваха от гласа си досега“, каза Цветанов в речта си.

По думите му посоката на България е Европа и стратегическо партньорство със САЩ. Основните акценти в програмата на партията му са образование, съдебна система, култура, среден и малък бизнес, както и електронно управление.

По думите на Цветанов българските граждани очакват „политици с морал, експертни качества и диалогичност“, които да преодолеят настоящата „свръхперсонализирана власт“ и да променят политическия модел, характеризиращ се с „корупционни практики и задкулисни решения“. Самият политик напусна постовете в ГЕРБ, а и самата партия в последствие, след скандала „Апартаментгейт“, където стана ясно, че се е сдобил с луксозен апартамент доста под пазарната цена.

Преди два дни на събитие в Пловдив Цветанов определи като основни опотенти на новата политическа формация ДПС и БСП, а не ГЕРБ, но категорично се разграничи от твърденията, че има договорка с Бойко Борисов, че ще бъде използван да обере вота, който не е за ГЕРБ. Допълни, че евентуални бъдещи партньори могат да бъдат формации, които изповядват еднакви ценности и политики, а по думите му най-близо до това описание е „Демократична България“. От демократичното обединение обаче далеч не реагираха радушно на тази заявка.

Активизация

В последните седмици бившият номер две в ГЕРБ, който цяла година пазеше тишина, засили критичното говорене срещу управляващите. Той определи партията като „най-мразената в момента“, отправи тежки критики за реакцията на властта спрямо протестите и упражененото насилие. Каза в прав текст, че провокатори са били вкарани в протестите от хора, които искат сегашната власт да остане. В петък пък заяви пред bTV, че „за послеdните 10 месеца бяха направени много последователни грешки“ и че „институциите в България са парализирани. Страната е в пълна изолация в международен план“.

Цветанов наскоро пророкува, че ГЕРБ на следващите избори ще отчете поне 500 хил загубени гласове на партийни избиратели. Засега социолозите не смятат, че тези гласове ще се канализират при него – напротив. Дотук проучванията не дават никакви шансове на Цветанов дори да доближи 4-процентната бариера за парламента, като във всички последни изследвания за електоралните нагласи, резултатът му варира от 0,2% до 0,8%. Бъдещата политическа формация не достига дори и 1%, колкото е необходимият праг за партийна субсидия. Доста от лицата, показани днес – например провалени бивши кметове със спорна репутация като Атанас Камбитов – не будят оптимизъм и едва ли ще предизвикат масов интерес сред избирателите, въпреки все още влиятелните си позиции сред определени кръгове на местно ниво.

Люспенето на ГЕРБ и преливането на кадри към формацията на Цветанов обаче изглежда ще продължи правопропорционално на затъването на ГЕРБ в политическата криза. Още повече, че връзките на бившия втори с регионалните структури на партията са много силни. Остава отворен въпросът дали Цветанов ще успее да привлече на първа линия повече разпознаваеми, но и авторитетни фигури.

 

Фотограф: Юлия Лазарова

Източник: Дневник

коментара

Continue Reading

Новини

Сдружение “Тенис клуб Свети Врач“ стартира “Организиране на малки спортни инициативи по тенис на корт на открито под надслов “Бъди активен и спортувай“

Published

on

От 19.09.2020 г. до 09.10.2020 г. Сдружение “Тенис клуб Свети Врач“ стартира “Организиране на малки спортни инициативи по тенис на корт на открито под надслов “Бъди активен и спортувай“ в 3 малки населени места в община Сандански“ по Проект № НПМ-2-022-ТО4/2020, Договор №25-00-73/06.08.2020 г., изпълняван с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020) Министерство на младежта и спорта.

Десетте младежа заедно с треньора Димитър Атанасов ще посетят селата Катунци, Дамяница и Склаве. Усвоените техники ще бъдат представени и предадени на  младежите от тези населени места, като всеки един от присъстващите ще има възможността да придобие технически умения и да участва в тренировъчната дейност. Изработени са и поставени по селата плакати и брошури с точните дати и часове, за да се запознаят хората с предстоящите събития и целите на проекта.

Включването на младежи с девиантно поведение със самотни родители и от социално слаби семейства ще бъде с приоритет.


Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020)

Министерство на младежта и спорта.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ