Прогноза за времето – 12 септември (събота)

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от 8 области в страната за 12 септември, се съобщава на сайта на Националния институт по метеорология.

Екстремалният индекс важи за участъци от областите Кюстендил, Благоевград, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас и Добрич.

Днес ще се задържи слънчево. След обяд на места над планинските райони ще има незначителна купеста облачност. Ще духа умерен, в Източна България – временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Мартин Славчев в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е слънчево и максимална температура 35 градуса.

Над планините ще бъде слънчево, в следобедните часове на места с незначителна купеста облачност. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

По Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа умерен, временно и силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 25°-28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 12.09.2020 слънцето ще изгрее в 07:04 часа и ще залезе в 19:40 часа. Продължителност на деня 12:35 часа.

На 12.09.2020 луната ще изгрее в 00:55 часа и ще залезе в 16:45 часа. Осветеност на диска в 0h UT 32 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

И в неделя ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над източната половина от страната. Вятърът ще остане североизточен, температурите – без съществена промяна.

В началото на следващата седмица ще бъде почти без валежи, но ще има по-значителни временни увеличения на облачността, в понеделник над южните райони, във вторник – и в останалата част от страната. Вятърът ще бъде от изток-североизток – слаб, в Източна България до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене