Четирима кандидати в прекия избор на лидер на БСП

Днес БСП избира пряко председател на партията за първи път в своята история. За да бъде валиден изборът, в него участие трябва да вземат повече от половината членове на левицата.

Четирима са кандидатите, които се борят за лидерския пост в БСП – Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Дни преди първия в историята на БСП пряк избор за лидер на партията стана ясно, че един от участниците се оттегля от надпреварата – Георги Тодоров.

Броят на социалистите, които имат право да участват във вота, са около 80 хиляди души, съобщиха от партийната Централна избирателна комисия.

Гласуването днес ще продължи от 7 сутринта до 19 вечерта в 1140 избирателни секции. Бюлетините имат сериозна защита и ще се събират в непрозрачни урни. Подготвени са и мобилни секции, които ще стигнат до най-отдалечените и трудно достъпни места, предаде БНТ.

Всеки от кандидатите има право на застъпници във всяка избирателна секция в цялата страна.

При броенето на бюлетините резултатите ще се нанасят в електронна таблица и още вечерта ще има предварителни резултати от вота.

Избран кандидат на първия тур ще има, ако поне половината от социалистите участват във вота и ако над 50% от тях гласуват за един кандидат.

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене