Connect with us

ВИДЕО

Председателският съвет на ОбС говори за точките на сесията утре!

Published

on

Председателският съвет на ОбС говори за точките на сесията утре! Какво ще се случи с концесията на аквапарка? Ще се намалят ли наемните цени на закрития пазар? Кои ще изберат за почетни граждани на Благоевград?

Едно е един човек да работи, друго е 41, вървим към консолидация със всички общински съветници, въпреки че има опити за разединение. Все пак са 14 представителства. Това коментира председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров на пресконференция днес, на която запозна с важните точки, залегнали в дневния ред на общинската сесия.

За първи път в пресконференцията се включиха и зам.председателите Евгени Бибов и Кирил Ваклинов.

Любопитно е,че в дневния ред е включена точка, свързана с изграждането на производствена зона, въпреки че не е приета от две общински комисии по икономика и териториално-селищно устройство.

Евгени Бибов обясни,че зоните са три, първата от двете страни по пътя за Мощанец, втората между детелината под село Зелен дол и магистрала „Струма“ и третата е Зелендолски път да се разшири до 4-и парцел.

Общинските съветници не са го приели, защото това е неизпълнимо.Защо да изменяме предназначението и да изкупуваме имотите като цената ще се вдигне 3 пъти?“, попита реторично Бибов.

Андон Тодоров обясни, че процедурата за изграждането на производствена зона е дълга, отнема около 5-6 години и не е уместно кметът да бърза и си прави пиар.

Кой му дава съвет не знам, но явно не разбира“, коментира Тодоров и допълни, че предложението трябва да се изпипа добре и да се вкара за гласуване, тъй като сега не е направено по правилния начин.

Кирил Ваклинов обясни,че спешно е необходимо още утре на сесията да се предприемат мерки за прекратяване на концесията с аквапарка. Закритият басейн е пълен с вода, сградата е опасна и може всеки момент да падне и това е показател,че акционерът е недобросъвестен стопанин.

Съветниците ще разискват и темата за намаляване на наемните цени на закрития пазар в Благоевград, като търговците искат 20%, а една от комисиите предлага 30%.

Ще се разгледа подписка на жители на село Делвино, с искане населеното място да стане кметство и да не бъде с кметски наместник, както и процедура за изграждане на физкултурен салон за нуждите на НХГ.

Общинските съветници ще разгледат и предложение за  присъждане на звание „Почетен гражданин“ на Благоевград на Михайл Йорданов Цонев и на покойния педагог и художник доц. Атанас Дафинов.

Другата седмица започват срещи с представители на общинските дружества и срещи с хора от селата.

коментара

ВИДЕО

ВИДЕО / Камикадзе от ДЕЛИТА ТРЕЙД ООД с рег. номер „СВ 2241 КК“ преминава през с. Места с 90 км/ч

Published

on

Читатели на Топ Преса изпратиха скандално видео на което се вижда, камион шофира доста безразсъдно. При ограничение от 60 км/ч той преминава с над 90 км/ч. Камикадзе с камион с рег. номер „СВ 2241 КК“. Шофьора прави редица и други нарушения. Топ Преса установи, че автомобила е на ДЕЛИТА ТРЕЙД ООД.

ДЕЛИТА ТРЕЙД ООД
ЕИК: 200424143
Адрес: гр. София, 1532 Казичене, ул. Околовръстен път № 414, складова база BERS
Телефон: 08885587788
www.delitatrade.com

коментара

Continue Reading

ВИДЕО

СВОБОДНИ ДУМИ – Запис показва истинското лице на благоевградския кмет?

Published

on

НЕУДОБНИТЕ ОТНОВО ЗАЕДНО!

СВОБОДНИ ДУМИ – Запис показва истинското лице на благоевградския кмет?

Публикувахте от Топ Преса в Събота, 26 септември 2020 г.

ПОРЕДНА ДОЗА БЕЗПОЩАДНИ КОМЕНТАРИ ОТ СТАМЕНОВ И БАЙРАКТАРСКИ!

Вижте запис доказваш некадърността на Румен Томов!!!

 

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ