Три игрища за учениците, ремонти на кметство и улици променят облика на Добринище

Министерството на образованието и науката отпусна 160 000 лева за изграждане на нова и модерна комбинирана площадка в Основно училище “Св. Климент Охридски” в град Добринище.

Депутатът от ГЕРБ и общински лидер на партията в Банско – Александър Мацурев, и кметът на населеното място – Петър Галчев, провериха как вървят ремонтните дейности на различни обекти.

„Съвсем скоро учениците ще имат на разположение три игрища – за футбол, баскетбол и волейбол. Ще бъде изграден и тенис корт. Ще се направят скамейки и ще се инсталира и осветление”, уточни Александър Мацурев.

Сградата на кметството също ще бъде с нов облик. 168 000 лева са отпуснати  за ремонта от Държавен фонд „Земеделие“ по Програма за развитие на селските райони .

Строително-ремонтните дейности стартираха преди 2 седмици. Покривът вече се подменя, предстои и санирането. Тази инвестиция ще гарантира енергийната ефективност на сградата и ще намали разходите на администрацията.

Европейският вид на Добринище ще бъде допълнен и от озеленяване на градинката до ул. „Георги Темелков” на стойност 10 000 лева, отпуснати от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Реконструкцията на улицата приключи преди няколко седмици. Там са инвестирани близо 640 000 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене