Д-р Цветозар Балабанов пита кмета: Колко служители уволнихте и колко назначихте? На още 10 въпроса трябва да отговори на сесията Румен Томов

Колко души от Община Благоевград са уволнени и колко назначени от началото на мандата на настоящия градоначалник Румен Томов. Това питане внесе до кметската администрация общинският съветник от Партия на зелените – Цветозар Балабанов.

„В предизборната си кампания и след като стана кмет, Румен Томов многократно споменаваше, че не е партиен кандидат и няма да уволнява служители на община Благоевград на партиен принцип. В медиите обаче масово се тиражира, че има уволнени служители и на тяхно място има около петдесет новоназначени в структурите на Общинската администрация. Затова правя официално запитване дали градоначалникът спазва това обещание“, коментира общинският съветник д-р Цветозар Балабанов.

Освен двата основни въпроса за броя на уволнените и новоназначените, Балабанов се интересува още от кои отдели са, какви са принципите един служител да бъде отстранен от работа, с конкурси ли се попълват освободените места, отговарят ли всички новоназначени на изискванията за позициите, които заемат.

Съветникът от Партия на зелените поставя и друг важен въпрос – колко съдебни дела има заведени срещу кметската администрация от уволнени служители, има ли възстановени от съда хора и какви обезщетения ще платят данъкоплатците за това.

По закон кметът Румен Томов трябва да отговори на Цветозар Балабанов на предстоящата сесия на местния парламент, която ще се проведе на 11 септември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене