Connect with us

Култура

В Историческия музей подреждат изложба „70 години Благоевград“

Published

on

Изложбата „70 години Благоевград“ ще бъде открита на 10 септември от 11 часа във фоайето на Регионален исторически музей – Благоевград. Експозицията е свързана с отбелязване на юбилея от преименуването на град Горна Джумая с името на политика, философа и основателя на първата социалдемократическа – комунистическа партия на Балканите Димитър Благоев (1856 – 1924 г.). Събитието поставя символичното начало на съвременния Благоевград с датата 7 май 1950 г.

Изложбата представя историческия път на областния център в епохата на социализма и пълното му преобразяване като областен икономически, административен и културен център. На вниманието на публиката са фотографии, музейни и архивни и колекционерски ценности, които илюстрират постиженията на благоевградчани през последните седем десетилетия.

ilindenpres.bg

коментара

Култура

В навечерието на светлата дата 22 септември, Банско почете с венци и цветя Денят на независимостта

Published

on

На 22-и септември България чества едно от най-значимите събития от новата си история

На тази дата през 1908 г. българската държава, една от най-старите в Европа, обявява своята независимост. България отново се появява на картата на Европа след петвековно османско владичество.
В навечерието на светлата дата, Банско почете с венци и цветя държавническия акт на предците.

 

коментара

Continue Reading

Култура

Караянчева: Денят на Независимостта винаги ще озарява надеждите на българския народ

Published

on

Председателят на парламента Цвета Караянчева призова на днешния празник да отпразнуваме в сърцата и душите си безценното дело на строителите на съвременна България чрез публикация в социалната мрежа Фейсбук. 

Ето какво написа председателят на Народното събрание:

Честит празник, скъпи сънародници! Честит Ден на Независимостта на България!

Нека на този светъл и голям празник се огледаме около себе си, нека си спомним каква е възрастта на независимите европейски държави. Нека помислим за постигнатото от България през последните 112 години и отпразнуваме в сърцата и душите си безценното дело на строителите на Съвременна България.
Нека винаги черпим вдъхновение от това историческо дело, когато мислим за днешната българска държава, за съвременната политика и за бъдещето на Родината!

Каквито и трудности да среща страната ни по своя път, Денят на Независимостта винаги ще озарява през вековете надеждите и самочувствието на българския народ.

dariknews.bg

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ