Жена, обвинена за държавата на кокаин с разпространение в гр. Благоевград, остава в ареста

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване при образуване на съдебно производство за извършено предварително прилагане по чл. 354а, ал.1, вр. с чл. 26 от НК – незаконно държавно държавно предприятие за висококачествени наркотични вещества с широко разпространение.

То е започнало на 04.09.2020 г., след постъпила информация в ОД на МВР гр. Благоевград за това, че Ю.Г. придобива неустановено количество наркотични вещества, с намерение да ги разпространява. Своевременно са били предприети действия по издирване на жената. Тя е била създадена от служители на полицията при паркиране на управление от нея лек автомобил m. „Мерцедес“.

Под ръководството на дежурния прокурор на Окръжна прокуратура – Благоевград започна независими действия след разследването. Било е извършено претърсване на транспортното средство. В кората на предната лява врата на колата е бил намерен и иззет бледокафяв хартиен плик. В него е имало бяла буца, с бруто тегло 219,3 грама. Веществото е било тествано с полеви наркотест, който е реагирал положително на кокаин.

Претърсени са били две жилища на Ю.Г. В едното са били открити и иззети 20,7 грама бяло прахообразно вещество, за което е било установено, че е кокаин, три броя електронни везни със следи от същите наркотици, голямо количество найлонови пликчета и сумата от 3 330 лева. Общото тегло на намерена и иззета дрога е около 240 грама, на стойност 19 200 лв.

Четиридесет и шест годишната Ю.Г. е била привлечена в качеството на обвинението. Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла в съда искане за определяне на мерка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея, което е било уважено.

За престъпление, в което Ю.Г. е обвинена, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба от пет хиляди лева до двадесет хиляди лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене