Connect with us

Таблоид

Служител в Т – Market Гоце Делчев болен от коронавирус

Published

on

Добрата практика и почтеността налагат да съобщим публично, че имаме служител в наш обект в гр. Гоце Делчев, който е диагностициран в понеделник вечер с COVID-19. През последните пет дни той е ползвал платен годишен отпуск и не е имал контакт с останалите си колеги.

От наша страна и от тази на институциите бяха взети всички необходими мерки за незабавно му слагане под карантина и тестването на целия екип, което се поема изцяло от „Максима България“. Обектът ни в гр. Гоце Делчев беше незабавно затворен и подложен на аерозолна дезинфекция с разтвор на алкохолна основа, съгласно изискванията на РЗИ и най-добрите практики в дезинфекцията при COVID-19.

Във вторник сутрин превантивно ще бъде извършена повторна дезинфекция, за да гарантираме безопасността на нашите служители и клиенти. След това в магазина ни ще застъпи изцяло нов екип и работата ни ще продължи в нормален ритъм и сигурна среда.

Искаме да уверим всички наши служители, които са пострадали в създалата се ситуация, че могат да разчитат на нашата пълна подкрепа. Благодарим отново на нашите герои, които продължават да вършат работата си съвестно, отговорно и без страх.
Ще продължаваме стриктно да поддържаме безопасността на средата, в която работим и в която нашите клиенти пазаруват. Всички наши обекти се дезинфекцират редовно според изискванията на РЗИ.

За съжаление не можем да контролираме екипите си в извън работното им време, затова се обръщаме отново към тях, че най-важното в тази трудна за всички ситуация е отговорното поведение на всеки един от нас.

Работим в тясна връзка с всички институции, които контролират разпространението на COVID-19 и следим ситуацията отблизо, като спазваме всички разпоредби. Правим всичко необходимо и възможно, за да сме адекватни в тази криза, като сигурността на екипите ни и тази на нашите клиенти е приоритет номер едно за “Максима България”.

коментара

Таблоид

Ауди излетя от АМ „Струма“

Published

on

Лек автомобил „Ауди“ излетя тази нощ от АМ „Струма“ в района на 65-и километър, няма данни за пострадали

На участък без мантинела автомобилът се е отклонил надясно, прескочил е отводнителната канавка и се е забил в мрежата против животни. Няма данни водачът да е пострадал, но към 9.30 ч. тази сутрин автомобилът бе видимо без водач или пътници.

коментара

Continue Reading

Таблоид

Без изненади! Хората в Пиринско отново най – бедни в страната

Published

on

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Благоевград към края на юни 2020 г. намаляват с 3.2% спрямо края на март 2020 г., като достигат до 80.2 хиляди. Спрямо края на първото тримесечие на 2020 г. наетите лица в обществения сектор нарастват с 0.2% (до 20.3 хиляди), а в частния сектор са по-малко с 4.3% до – 59.9 хиляди.

В края на юни 2020 г. в сравнение със същия период на предходната година общия брой на наетите лица по трудово и служебно правоотношение бележат спад със 7.4%. По сектори в сравнение с края на юни 2019 г. наетите в частния сектор намаляват с 9.6% (или с 6.4 хил.) и в обществения сектор с – 0.5% (или с 0.1 хил.).

През второто тримесечие на 2020 г. средната месечна заплата за областта бележи увеличение спрямо предходното тримесечие с 2.2% до – 886 лева. За обществения сектор средната месечна заплата е 1 202 лв., а за частния – 769 лева.

През второто тримесечие на 2020 г. средната брутна месечна работна заплата за Благоевградска област се увеличава с 9.5% в сравнение със съответния период на предходната година.

В сравнение с останалите области на страната през второто тримесечие на 2020 г. област Благоевград е на последно място по показател средна брутна работна заплата.

Най-висока средна месечна работна заплата получават наетите в областите София (столица) – 1 822 лв.,  Враца – 1 280 лв. и София – 1 247 лева.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ