Diapason Records подаде ръка на млад изпълнител от „Пирин Фолк“ Сандански 2020

Част от семейството на музикалната компания Diapason Records вече е и младата изпълнителка Дарина Петрова, която се представи за първи път на голяма сцена в рамките на XXVIII-то издание на „Пирин Фолк“ Сандански тази година. Тя взе участие и в двата конкурса – за нова авторска песен с „Ей, ти, момче“ по музика и аранжимент на Стоян Джамбазов-Джемби и текст на Огнен Неделковски и за изпълнителско изкуство с песента „Направила мома ладна меана“.
Верни на идеята за подкрепа и насърчаване развитието на младите артисти, от музикалната компания веднага са забелязали таланта й. Само няколко дни след финала на „Пирин Фолк“ 2020 Дарина Петрова получава предложение да се присъедини към семейството на Diapason Records. За участието си на престижната сцена Дарина споделя, че е сбъдната мечта, а възможността, дадена й от музикалната компания коментира като „най-голямата награда“.
Дарина Петрова е на 20 години, родена е в град Елхово, но живее в град Плевен. От малка се занимава с музика, а от V-ти клас и професионално – в музикалното училище НУИ “Панайот Пипков” – Плевен със специалност “народно пеене”. В момента е студент в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ”Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив, специалност “Изпълнителско изкуство-народно пеене”.
С новия си продуцент вече работят и по първи самостоятелен проект, с който съвсем скоро ще зарадват почитателите на родния фолклор в ефира на музикална телевизия Фен Фолк ТВ.

Повече за Diapason Records: www.diapasonrecords.com
Повече за Фен Фолк ТВ: www.fenfolktv.bg

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене