Невероятно: И Корне не спря победния ход на Пиронкова

Сега мечтая за ледената вана, призна Цвети

Цветана Пиронкова продължи победния си ход на US Open и се класира за първи път в кариета си за четвъртфиналите в Ню Йорк. Преди минути тя победи Ализе Корне (Фр) с 6:4, 6:7 (5), 6:3 и си осигури среща с голямата фаворитка Серена Уилямс в следващия кръг. Бившата номер 1 в света се справи с гъркинята Мария Сакари с 6:3, 6:7(6), 6:3 и съхрани мечтата си за 24-а титла от Големия шем.

Пиронкова пък играе първия си турнир след 3-годишно отсъствие от корта заради майчинство, а последното й участие на ¼-финал от Шлема бе на „Ролан Гарос“ през 2016 г. Въпреки това тя продължава да показва неверотен тенис, с който записа 4 поредни победи, а срещу Корне загуби първия си сет в Ню Йорк.

„Това е невероятно, нереално!, призна в интервюто си на корта Пиронкова. – Бях много изтощена в края, вложих много усилия. Трябваше просто да продължа да се боря. Пропуснах мачбол във втория сет, но не усещах голямо напрежение. Опитвах се да играя точка за точка, гейм за гейм и съм щаствила, че се получи.“

Относно следващата си съперничка Серена Уилямс, с която не са се срещали от 5 години насам, Цвети заяви: „Познавам добре играта на Серена, тя е завършен шампион. Очаквам с нетърпение този мач, но сега посто искам да вляза в ледената вана и да се отдам на по-дълга почивка.“

Запитана за сина си Александър, Пиронкова призна: „Отглеждането на дете е трудно нещо, става все по-трудно с всеки изминал ден, но си струва“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене