Connect with us

Култура

С юбилеен концер на Донка Хаджиева завърши „Добринищко лято 2020“

Published

on

С юбилеен концерт 50 години творчество на сцената на 67-годишната Донка Хаджиева завърши фолклорната поредица „Добринищко лято 2020“.

За девета поредна година в град Добринище се проведе фолклорната поредица „Добринищко лято 2020“. Въпреки противоепидемичните мерки всяка събота през месеците юли, август и първата половина на септември фолклорна среща си даваха песента и танца на площада в града.

Жителите и гостите на града се докоснаха до завладяващи колоритни картини от пъстрата палитра на фолклорната съкровищница. Магия с дъх на песни и ритми, дантела от хора и танци, пъстрота от носии с багри и цвят на дъга.

Атмосферата на Добринищко лято беше уникална, всеки концерт завършваше с кръшни хора под патронажа на Ани Парапунова, секретар на читалището в град Добринище.

Кметът на Добринище Петър Галчев се обърна с поздрав към Донка Хаджиева, жителите и гостите на града:

„Уважаеми съграждани и скъпи гости на Добринище, щастлив съм,че така приключи деветото издание от поредицата „Добринишко лято „. Центъра отново преливаше от мелодични фолклорни песни и завладяващи народни танци. Искрени благодарности на славея на Добринище Донка Хаджиева, която вече 50 години пази, развива и популяризира нашият фолклор. Изразявам възхищението си от Вашият талант! Вашето име заема достойно място сред творците на Добринище, които носят духовността на времето и я предават на идните поколения. Изразявам уважение и признателност на многобройните Ви приятели и почитатели към Вашата личност! Половин век себеотдаване на сцената! Желая Ви здраве, нови щастливи мигове и споделена радост в следващите години на ползотворен живот. Честит юбилей“.

С юбилеен концерт на Донка Хаджиева завърши "Добринищко лято 2020" снимка 1

С юбилеен концерт на Донка Хаджиева завърши "Добринищко лято 2020" снимка 2

С юбилеен концерт на Донка Хаджиева завърши "Добринищко лято 2020" снимка 3

С юбилеен концерт на Донка Хаджиева завърши "Добринищко лято 2020" снимка 4

pirinsko.com

 

коментара

Advertisement
loading...

Култура

В навечерието на светлата дата 22 септември, Банско почете с венци и цветя Денят на независимостта

Published

on

На 22-и септември България чества едно от най-значимите събития от новата си история

На тази дата през 1908 г. българската държава, една от най-старите в Европа, обявява своята независимост. България отново се появява на картата на Европа след петвековно османско владичество.
В навечерието на светлата дата, Банско почете с венци и цветя държавническия акт на предците.

 

коментара

Continue Reading

Култура

Караянчева: Денят на Независимостта винаги ще озарява надеждите на българския народ

Published

on

Председателят на парламента Цвета Караянчева призова на днешния празник да отпразнуваме в сърцата и душите си безценното дело на строителите на съвременна България чрез публикация в социалната мрежа Фейсбук. 

Ето какво написа председателят на Народното събрание:

Честит празник, скъпи сънародници! Честит Ден на Независимостта на България!

Нека на този светъл и голям празник се огледаме около себе си, нека си спомним каква е възрастта на независимите европейски държави. Нека помислим за постигнатото от България през последните 112 години и отпразнуваме в сърцата и душите си безценното дело на строителите на Съвременна България.
Нека винаги черпим вдъхновение от това историческо дело, когато мислим за днешната българска държава, за съвременната политика и за бъдещето на Родината!

Каквито и трудности да среща страната ни по своя път, Денят на Независимостта винаги ще озарява през вековете надеждите и самочувствието на българския народ.

dariknews.bg

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ