20 000 финансова помощ на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев за закупуване на ангиографска апаратура гласуваха общинските съветници от Сатовча

На свое заседание днес общинските съветници от ОБС –Сатовча приеха и гласуваха предложението в докладната записка на кмета на общината Арбен Мименов, за отпускане на финансова помощ в размер на 20 000 лева на МБАЛ „ Иван Скендеров“ в Гоце Делчев за закупуване на така необходимата ангиографска апаратура, от която болничното заведение и пациентите от региона имат голяма нужда.

Както писа Топ Преса ръководството на болницата има за цел да осъществи нова медицинска дейност, свързана с инвазивна и не инвазивна кардиология, интензивно лечение на сърдечносъдови усложнения и др.

„Тези нови медицински дейности ще спестят време и разходи на много пациенти от целият регион и община Сатовча като отлично знаем, че в повечето случаи навременната и бърза реакция на медиците е животоспасяваща“, заяви кмета Арбен Мименов. Сърдечносъдовите заболявания, както в община Сатовча, така и в останалите общини Гоце  Делчев, Гърмен и Сатовча, които обслужва МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев са на едно от първите места в региона. Болни  заради липса на апаратура се изпращат на лечение в Благоевград и София, а понякога транспортирането на спешни  случаи могат да доведат до допълнителни усложнения.

Средствата които община Сатовча одобри на своето заседание да дари за закупуване на апаратурата ще бъдат подсигурени от собствени приходи, уточни кметът Мименов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене