Строителният бизнесмен Р. Кирев с проект за бетонов мегацентър в Г. Делчев

Мощният гоцеделчевски бизнесмен Руен Кирев започва строеж на огромен бетонов център върху терена от 40 дка, където в момента се намира производствената му база. Центърът ще е с капацитет 4 пъти по-голям от този, с който в момента произвежда по 25 м3/час.

Кирев действа с една от 14-те си фирми – „Бистрица 2002“ ЕООД. Процедурата по разрешаване строителството на бетоновия център ще е сравнително опростена, тъй като за терена в Гоце Делчев има заповед от 2003 г. за одобряване на ПУП с отреждане за бетонов център и други производства, от 2004 г. е с издадено удостоверение за въвеждане в експлоатация и в него има административна сграда с кантар и помощни сгради. Сегашният му бетонов център се състои от бетонов смесител, два силоза за цимент по 100 тона и бетонрециклер и се зарежда с циментовози от „Златна панега цимент“ АД и с инертните материали от находище „Марчево“.

Новият бетонов център с капацитет 100 м3/час ще ползва същите доставчици, както и водите на река Места, за които Кирев има разрешително за водовземане от 2008 г. Бетоновият център предполага сериозна инвестиция, която обаче е оправдавна на фона на мащабната строителна дейност на бизнесмена, който е собственик и на една от най-големите строителни фирми в Неврокопско – БКС ЕООД. Освен че фирмата се грижи за зимното поддържане на пътната мрежа на четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, през последните години тя спечели и няколко крупни обществени поръчки като рекултивиране на депото за отпадъци на Разлог, строежа на физкултурния салон на училището в Корница и др., за където ще е необходим много бетон.

Междувременно миналата година Кирев направи прощъпалник и в земеделието с плантации от касис край близкото до града село Мосомище.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене