Connect with us

Новини

Строителният бизнесмен Р. Кирев с проект за бетонов мегацентър в Г. Делчев

Published

on

Мощният гоцеделчевски бизнесмен Руен Кирев започва строеж на огромен бетонов център върху терена от 40 дка, където в момента се намира производствената му база. Центърът ще е с капацитет 4 пъти по-голям от този, с който в момента произвежда по 25 м3/час.

Кирев действа с една от 14-те си фирми – „Бистрица 2002“ ЕООД. Процедурата по разрешаване строителството на бетоновия център ще е сравнително опростена, тъй като за терена в Гоце Делчев има заповед от 2003 г. за одобряване на ПУП с отреждане за бетонов център и други производства, от 2004 г. е с издадено удостоверение за въвеждане в експлоатация и в него има административна сграда с кантар и помощни сгради. Сегашният му бетонов център се състои от бетонов смесител, два силоза за цимент по 100 тона и бетонрециклер и се зарежда с циментовози от „Златна панега цимент“ АД и с инертните материали от находище „Марчево“.

Новият бетонов център с капацитет 100 м3/час ще ползва същите доставчици, както и водите на река Места, за които Кирев има разрешително за водовземане от 2008 г. Бетоновият център предполага сериозна инвестиция, която обаче е оправдавна на фона на мащабната строителна дейност на бизнесмена, който е собственик и на една от най-големите строителни фирми в Неврокопско – БКС ЕООД. Освен че фирмата се грижи за зимното поддържане на пътната мрежа на четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, през последните години тя спечели и няколко крупни обществени поръчки като рекултивиране на депото за отпадъци на Разлог, строежа на физкултурния салон на училището в Корница и др., за където ще е необходим много бетон.

Междувременно миналата година Кирев направи прощъпалник и в земеделието с плантации от касис край близкото до града село Мосомище.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

коментара

Новини

Преминаваме към зимно часово време и местим стрелките с час назад от 25 октомври

Published

on

Есента е вече тук и дните започват да се скъсяват все повече, слънцето залязва по-рано и усещаме промяната във времето. Съвсем скоро предстои да преминем към зимното часово време и да върнем часовниците един час назад, пише actualno.com.

В 4:00 часа сутринта на 25 октомври (събота срещу неделя) сменете всички часовници у дома с един час назад. Това означава, че 4:00 часа ще стане 3:00 часа и ще имаме един час повече сън, което ще ни даде възможност по-лесно да преминем към зимно часово време 2020 година.

Лятното часово време е въведено, за да се намалят разходите за електричество като използваме повече естествена светлина. Всяка държава сама решава дали да премине към смяната на часовете, затова ако пътувате в чужбина непременно проверете какво е часовото време в държавата, която искате да посетите.

Предлагаме ви няколко съвета как по-лесно да се приспособите към зимно часово време 2020:

1. Започнете да ставате с 30 минути по-късно още в началото на месец октомври, така ще сте подготвени за промяната в часа и няма да ви повлияе толкова на биологичния часовник.

2. Разхождайте се по-често на слънце и чист въздух, което ще повиши нивата не мелатонин в организма ви и ще ви накара да се почувствате по-добре.

3. Спортувайте активно – умората от спорта дава на всеки организъм по-добър сън и сутрин няма да се чувствате по-малко отпочинали, а заредени с енергия.

4. Закусвайте сутрин, за да дадете на организма си сили и да се чувствате бодри, независимо от часа, в който сте станали.

коментара

Continue Reading

Новини

Здравният министър с 3 нови COVID-заповеди

Published

on

Министърът на здравеопазването издаде 3 заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на месец ноември, съобщиха от министерството.

Позволява се провеждането на спортни състезания на закрито с публика, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, при заетост на местата не повече от 50 % от капацитета на съответното спортно съоръжение.

За лица, пристигащи у нас от Украйна, се въвежда изискването за представяне на документ за отрицателен резултат от PCR тест. Изключенията са посочени в заповедта.

Центровете за подкрепа на личностното развитие възобновяват своите занимания в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19, публикувани на интернет страницата на Министерство на образованието и науката.

Непроменени остават останалите общи противоепидемични мерки до този момент.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ