Прогноза за времето – 4 септември (петък)

Днес ще бъде по-хладно, в източните райони ще вали дъжд, а над западните ще има разкъсана облачност, предаде БГНЕС.

Ще нахлува студен северозападен вятър, който на места ще бъде силен. Дневните температури чувствително ще се понижат и ще бъдат между 23 и 28 градуса, за района на София около 24 градуса, по Черноморието 25-27 градуса, в Североизточна България едва 21-22 градуса, там ще вали дъжд.

Обявен е и жълт код за 4 области в североизточните райони заради очаквани интензивни валежи с количества: 20-35 л/кв. м, локално до 50 л/кв.м. Това важи за областите Русенска, Разградска, Силистренска и Добричка. В събота ще бъде по-топло и слънчево, без валежи, с температури между 26 и 29 градуса.

Жълт код за обилни валежи е обявен в четири области в страната

 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня още малко ще се повиши.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево и максимална температура 31 градуса

Над Черноморието ще преобладава облачно време. След обяд ще завали дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините от Западна България още преди обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Облачно с валежи от дъжд ще е над масивите в Източна България. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Температурите ще са чувствително по-ниски и максималната на 1200 метра ще е 21°, на 2000 метра – около 13°.

Времето през уикенда

В събота и неделя ще бъде слънчево. Още първия ден вятърът ще отслабне, най-късно в източните райони, а втория – ще се ориентира от изток, в Източна България – от североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 26 и 31 градуса.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене