Един от най-обичаните родни певци – Васил Найденов днес празнува рожден ден ВИДЕО

Един от най-обичаните родни певци – Васил Найденов днес празнува рожден ден. Той продължава да изправя на крака публиката у нас и зад граница.

Музикалната си кариера започва като вокал на рок група Диана Експрес, с които изпява песента „Синева“. Кариерата му на самостоятелен изпълнител е от 1979 г. със саундтрака към едноименния филм „Адаптация“. Васил Найденов изпя едни от най-емблематичните песни – „Телефонна любов“, „Чудо“, „Сбогом, казах“, „Сбогом, моя любов“, „Всичко ми е наред“, „Междучасие“, „Огън от любов“, „Като слънце в огледало“, „След края на света“ и др.

„Имаше един период, в който се дразнех от това, че ме сочеха с пръст заради сексуалната ми ориентация. Бяха написали дори, че съм бисексуален и не ме е срам от това. Така някои хора градяха журналистически кариери”. Това сподели легендата на българската музика Васил Найденов във втората част от интервюто си пред Мариян Станков-Мон Дьо за „Неделята на NOVA”.

Певецът призна, че известността не му харесва. „Когато ме ласкаят, не се чувствам много уютно. Колкото и награди да получаваш, по колкото и червени килими да минеш, ако не си трогнал хората, нищо няма смисъл”, споделя Найденов.

Той казва още, че популярните хора са по-самотни. И си обяснява това с по-голямата им взискателност към хората около тях. Допълва, че е взискателен и към самия себе си – често се „самобичувал” и не винаги вярвал и харесвал онова, което прави.

„Без любов не може. Тя е онова, което те кара да правиш музика. Трудно е обаче да се съхранява във времето и да бъде като за първи път”, казва още легендата на родната естрада.

„Имало е моменти, в които съм искал да кажа „Край”, признава музикантът. И допълва, че Силвия Кацарова е човекът, който го е извадил от най-трудния сред тези моменти.

„Мечтая да бъда по-здрав, по-издръжлив, хората около мен да бъдат по-добри. Ще се радвам, ако самотните се чувстват като сред близки, когато идват на мои участия”, споделя още Васил Найденов.

https://www.vbox7.com/play:2c81b77077

 NOVA

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене