Левски изпусна голмайстор заради скромна заплата

Според източници на Букмейкър Рейтинги настоящият голмайстор на Ботев Пловдив Атанас Илиев е бил близо до трансфер в Левски. Роденият през 1994 година нападател премина от Монтана при „канарчетата“ и прави фурор след пристигането си в града под тепетата. За първите 4 кръга Атанас Илиев има 4 гола, като в последния мач с Арда се разписа два пъти.

Преди да облече екипа на Ботев Пловдив обаче роденият в Добрич футболист е бил вариант и за атаката на Левски, но според информация, шефовете на „Герена“ не са се съгласили да му дадат скромната заплата от порядъка на около 4000 лева. В Левски снижиха сериозно тавана на месечните възнаграждения, но въпросната сума би била реална и възможна в настоящия момент, а и изглежда Атанас Илиев може да се окаже сериозен пропуск на „синьото“ ръководство, ако продължава да бележи гол след гол и с екипа на Ботев.

Още повече, че от началото на сезона в първите 4 кръга Левски има 5 гола – 4 от тях срещу Монтана в последния кръг. За първите три кръга сините успяха да се разпишат само веднъж и със сигурност се нуждаят от подсилване на атаката. Вероятно преценката за отказа към Атанас Илиев е била, че Валери Божинов ще остане на Герена и ще бъде част от нападението.

Футболистът е юноша на Добруджа, игра две години в Черно море, след което през сезон 2014/15 игра за мъжкия тим на Добруджа. От 2015 година е в Монтана, където за 124 мача има 50 гола.

Така Левски изпуска трети футболист, след като вчера Царско село продаде Уесли Ната в Латвия, към когото „сините“ имаха интерес, а защитникът Петко Христов е на път да предпочете нискодивизионния тим в Италия – Капри.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене