Скандал! Благоевградският кмет не подкрепя протестите- бил се разбрал с Бойко!?

Истински скандал е на път да гръмне, около политическите окраски на благоевградския кмет – Румен Томов. Бившият строителен предприемач избран по случайност за градоначалник на областната югозападна столица, от доста време несам не демонстрира, кой знае какъв ентусиазъм да управлява и развива града.

В същата посока му са и политическите пристрастия. Както е известно Румен Томов беше издигнат за кмет от инициативен комитет, сбор от хора със съмнителен морал и не толкова завидна биография, славни с това че отдали битието си единствено на „чашката“. В същото време кандидатурата на Томов получи и официалната подкрепа на партия БСП, която не издигна свой кандидат за кмет на града, а слуховете говорят до ден днешен, че причината е тайна сделка между Паскалев и падналия кмет Камбитов.

Първите дни от своето управение, кметът Румен Томов уверено демонстрираше близостта си с БСП, декларира че прави назначения заради поети ангажименти и политимеска подкрепа. В последствие и лека по лека обаче, Томов започна едно дистанциране от партията столетница, а това по паметливите анализатори се случи покрай публично обяваната му среща с премиера Бойко Борисов.

От този ден нататък Томов, промени своят политечески образ, обявавайки че е кмет на всички благоевградмани а не на БСП. Нещо повече, негови лакеи и подчинани постоянно развяват мантрата – Томов не е кмет на БСП. Стигна се до там, че в деня в който лидерът на партията Корнелия Нинова, организира национален партиен митинг, Румен Томов не само не я подкрепи но организира в града си джаз фестивал, който обаче не беше уважен от благоевградчани.

Днешният ден на национално всенародно възстание за искане оставката на правителството, кметът отново демонстрира непукизъм. Благоевград не е представен а Топ Преса разполага с информация, че Томов умишлено не се ангажира пряко със ситгуаццията а пуска хора като лидерът на ДСБ – Благоевград да го отсрамват.

Защо го прави пита се в задачата? Ами разбрал се е с Бойко. Друг отговор – няма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене