Братът на Янек: Надявам се, скоро да имаме информация и да намерим къде е Янек

Вчерашният арест беше дългоочаквана и важна стъпка. Надявам се, скоро да имаме информация и да намерим къде е Янек.

Това заяви като първи коментар след ареста на Васил Капланов с прякор Каплата (бивш гард на братя Галеви) братът на изчезналия Янек Миланов – Марио, предава Нова тв.

Той 27 дни прави и невъзможното, за да открие брат си.

„Първата седмица след изчезването на Янек работата, която е била извършена, е била почти никаква. Тази загуба на време забавя загубата на всички останали институции“, каза Марио.

„В такива важни ситуации подобен начин на действия – бавен, е крайно недопустим“, смята още той.

„Преди да изчезне Янек призна, че многократно е имало посегателства върху автомобила му и дома му. Някой беше стрелял с въздушна пушка по прозореца му. Полицията обаче не е завела това посегателство, защото е преценила, че не е опасно“, каза той.

Според Марио, Янек и Васил Капланов не са имали отношения. „Вторият обаче реши да се разправя с Янек, защото брат ми е имал отношения с жена му преди време“, каза Миланов.

„Янек няколко пъти е търсил контакт с Васил по време на посегателствата, а Капланов е отклонявал тези опити – затварял е телефона, казвал е, че е зает и т.н.“, обясни братът на изчезналия вече 27 дни Янек.

По думите му Янек не е имал никога конфликти и врагове. „Няма от кого друг да са заплахите, които получаваше, освен от Капланов“, коментира брат му.

„Надявам се, че брат ми е жив и е държан някъде и скоро ще го видим. Не знам дали ще мине през детектор на лъжата Капланов, но се надявам да се направи всичко възможно, за да открият брат ми“, добави Марио.

БЛИЦ припомня, че Васил Капланов е човекът, в чийто автомобил Миланов се е качил в нощта на 31 юли. Арестът на бившия гард на братя Галеви идва, само ден, след като братът на Янек Миланов – Марио проведе среща с главния прокурор Иван Гешев. Образуваното производството от окръжна прокуратура е за отвличане.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене