Connect with us

Бизнес

Краля на протезите започва строеж на нов завод в Благоевград

Published

on

Разрушиха бившия Текстилен комбинат в Благоевград, Краля на протезите започва строеж на нов завод

Производствени сгради на бившия Текстилен комбинат в Благоевград бяха разрушени и вече са купчина камъни. Причината е, че германската компания зa пpoизвoдcтвo нa виcoĸoтexнoлoгични пpoтeзи и биoнични имплaнти Ottobock, която закупи голяма част от недвижимия имот от доскорошните собственици на „Струматекс” АД, започна изграждането на нов завод.

За премахването на старите сгради дъщерната фирма „Оттобок Манюфекчъринг България” ЕООД е информирала община Благоевград. На този етап в Общинската администрация е одобрен ПУП за застрояване, а тепърва предстои да бъде представен инвестиционен проект и да се издаде разрешение за строителство на новия завод, заяви зам. кметът по строителството Евгени Терзиев.

След сключване на сделката за покупко-продажба миналата година от няколко месеца в едно от халетата започна производство на ортези. От германската компания, чийто собственик е предприемачът Ханс Георг Недер, известен като Краля на протезите, възнамеряват да инвестират 10 милиона евро в изграждането на новия завод в Благоевград, който ще разполага и с текстилна работилница. До края на тази година се очаква да бъдат разкрити около 80 работни места, а в дългосрочен план те ще станат 280, обяви Стоян Стоянов, управител на “Оттобок Манюфекчъринг България“ ЕООД.

Бившите собственици от „Струматекс“ АД запазват част от недвижимия имот, намиращ се в промишлената зона на ул. „Васил Левски” № 60 в Благоевград. „Ще продължим да се занимаваме с шивашко производство“, заяви бизнесменът Димитър Андонов, чийто баща Тодор Андонов бе сред съсобствениците на приватизирания Текстилен комбинат.

С течение на времето дейността на предприятието бе редуцирана, а производствените цехове отдадени под наем на други шивашки компании. Няколко благоевградски фирми станаха собственици на малка част от недвижимите имоти, които бяха разпродадени от „Струматекс“ АД.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

коментара

Бизнес

Народният представител Георги Динев: Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделени са за това 15 млн. лв.

Published

on

Реални политики на правителството на Бойко Борисов в подкрепа на хората и бизнеса.
📌 От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така правителството ще подкрепи още веднъж работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище.
📌  Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделени са за това 15 млн. лв.
📌  Другият месец през Министерството на икономиката се пускат 2 нови програми:
  С 68 млн. лв. ще бъдат подкрепени фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.
  Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 – да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия.

коментара

Continue Reading

Бизнес

6 фирми напират да продадат на община Гоце Делчев контейнери за 1,2 млн. лв.

Published

on

6 фирми от София, Пловдив, Бургас и Търговище подадоха документи за участие в обществената поръчка на община Гоце Делчев за доставка на мобилно оборудване за инсталация за предварително третиране и инсталация за компостиране, доставка на оборудване и техника за разделно събиране на зелени отпадъци от населението. Общата прогнозна стойност е 1 027 240 лв. без ДДС.

Фирмите атакуваха 3 от 4-те обособени части на поръчката – за доставка на 268 контейнера за смет, на транспортни средства и техника за разделно събиране на отпадъците. Най-голям интерес предизвикаха контейнерите, за които бяха подадени 5 оферти с огромен марж в цените, предложени от тях.

Най-ниска е офертата на столичната „Гринпласт Трейд“ ЕООД на Мирослав Калчев, който предлага да достави контейнерите срещу 57 620 лв., което е по 215 лв. на съд. Най-много – по 430 лв. на брой, или общо 115 240 лв., търси за тях „Екосол България“ АД, в чийто съвет на директорите са Георги Заричинов и Александър Костов. „Евро Сълюшънс“ ЕООД на софиянката Юлия Гагова е предложила оферта от 79 328 лв., търговищката „Хигиямед“ ООД на Фикрет Ибрям е оферирала 92 996 лв., а „Автоинженеринг холдинг груп“ на Юлиан Димов предлага доставка срещу 91 374,60 лв.

Отново „Екосол България“ АД, този път в конкуренцията само на бургаската „Екоджен“ ООД на Димитър Калудов, е подала документи за участие в процедурата за доставка на техника за разделно събиране на зелени отпадъци от населението. Разликата на двете фирми в офертите е само 640 лв. – първата фирма е предложила 133 200 лв., втората – 133 840 лв. В търсенето на доставчик на коли за транспорт „Екосол“ е без конкуренция, а определената от нея цена е 308 100 лв.

По-голямата част от общата сума, с която трябва да бъде доставено мобилно оборудване на самата инсталация, обаче засега остава в начален етап на търсене на фирмата, която ще ги усвои. На 28 август общината сама прекрати процедурата по тези позиции поради открити разминавания в документацията.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ