В Брезница обвиняват жени дошли си от работа в Испания за заразата с коронавирус!

В гоцеделчевското село Брезница, последните две седмици могат да бъда определени само с две думи – трагични и напрегнати. При официална статистика, която твърди, че на година селото изпраща около 20 – 30 покойници, само за десетина дни там са починали девет души. Всички със тежко здаравословно състояние, но основната причина за тяхната кончина е слухът, който се носи че това е коронавирусът.

Да, по данни дадени на Топ Преса от местната болница в Гоце Делчев, през Ковид отделението на лечебното заведение са минали повече от тридесет заразени жители на селото, а някои от жертвите на заразната болест подлудира света са угаснали именно там. Въпреки тревожните факти и данни, все пак РЗИ – Благоевград се въздържа от драстични действия и препоръки. Село Брезница не беше обявено за, огнище на коронавирусът.

По данни на югозападната медия в селото още има хора с подобна симптоматика, но те не са официално под карантина, добрата новина е, че повечето са съвестни и въпреки липсата на официална заповед са се самоизолирали за да предпазят другите.

Темата за болестта следствията от нея е все още на двен ред в селото и сред жителите и сред местната власт. Пред селската кабелна телевезия, кметът на село Брезница редовно „агитира“ своите съселяни да спазват мерките и да бъдат бдителни, а хората усилено говорят че причината заразата да плъзне в селото са жен иприбрали се от чужбина преди светлия призник Байрям. Три автобуса работнички са се прибрали от Испания дни преди презника и седмица след това, из селото се заговорило за доста зоболели хора.

РЗИ отказват официален коментар. Потвърждават че все пак има поставени жители на Брезница под карантина но отказват да дадет бройката им и повече информация. А липсата на информация ражда слухове, истерии и фалшиви новини.

Съболезнования към тези които са загубили близките си, а към всички жители на Брезница посланието е едно  – дано лошото да е назад, а напреди да ви чака само  хубаво! Амин!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене