Прогноза за времето – 19 август (сряда)

Днес облачността ще е променлива, често значителна и на много места от запад на изток ще превали. В Западна и Централна България валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Над източните райони през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 24° – 26° в северозападните райони от страната до 30° – 32° на изток.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, кратък дъжд и максимална температура 31 градуса.

Преди обяд над масивите от Западна, а след обяд и над Централна България облачността ще е значителна. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 13°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи, но до полунощ ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб вятър от югоизток, след обяд ще се ориентира от запад и ще се усили. Максималните температури ще са 26° – 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

През нощта срещу четвъртък валежи, временно интензивни и с гръмотевични бури, ще има над Източна България. В четвъртък на места, главно в източната половина и в планинските райони на Западна ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 25° и 30°. В петък и събота ще преобладава слънчево време, около и след обяд с купеста облачност, без съществени валежи. Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, в Източна ще е от север-североизток. Температурите слабо ще се повишат.

На 19.08.2020 слънцето ще изгрее в 06:38 часа и ще залезе в 20:20 часа. Продължителност на деня 13:41 часа.

На 19.08.2020 луната ще изгрее в 06:35 часа и ще залезе в 21:02 часа. Осветеност на диска в 0h UT 0 %. Фаза на луната: новолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене