Най-силните мъже и жени по канадска борба се състезават в Банско

Вчера в Банско беше даден стартът на XXIV Държавно първенство по канадска борба. Около 300 атлети в различни възрастови групи и от двата пола мерят силата на ръцете си този уикенд.

ВИДЕО

Кметът Иван Кадев поздрави организаторите за усърдието и огромния труд, който полагат за развитието на този спорт в България. „Свидетели сме как за четвърт век ентусиазмът, непреклонната вяра и непрекъснатият труд на неколцина, сред които нашите съграждани Асен Тодоров и съпругата му Вероника, изведоха канадската борба на най-високо ниво в България и постигнаха признанието, че българските спортисти са едни от най-добрите в света”, подчерта в приветствието си кметът. Той приветства състезателите за дисциплината и волята им да работят не само за физически постижения, но и за възпитание на спортсменски дух и уважение към съперника, без които канадската борба е невъзможна.

Състезанието се провежда при стриктни мерки за безопасност в читалището в Банско. То е закрито за зрители в залата, но може да се наблюдава онлайн. Община Банско е съорганизатор на спортната надпревара заедно с Българска федерация по канадска борба и местния „Арм Спорт Клуб”.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене