Дупничанинът Марио Миланов: Брат ми от 15 дни е в неизвестност, качил се е в колата на Капланов, там трябва да търсят полицаите

Дупничанинът Марио Миланов: Брат ми от 15 дни е в неизвестност, качил се е в колата на Капланов, там трябва да търсят полицаите, това е отвличане със съмнение за нещо много по-страшно

Mистерия в Дупница. 15-и ден 43-годишният Янек Миланов е в неизвестност. За последно той е бил видян да се качва в автомобила на известния в Дупница бивш охранител на Братя Галеви Васил Капланов, с когото са имали конфликт. Оттогава следа от Янек Миланов няма, а близките призовават за повече активност на полицията и прокуратурата в разследването на случая.

23.00 часа на 31 юли. Янек Миланов е пред блока си заедно с приятели. Телефонът му звъни, той оставя ключовете от автомобила си на масата в градинката и казва, че ще се върне след 15 минути. После се качва в автомобила на Васил Капланов, с когото имат конфликт от няколко месеца. Колата тръгва в неизвестна посока и оттогава никой не е виждал Янек.

„Качва се в автомобила на Васил Капланов, по-известен като Каплата, и оттогава никой нито е чувал за него, нито го е виждал… Има го заснето на камерите, но дали е насилствено, не знам дали някой може да каже, освен Капланов или Янек, или някой, който е бил в автомобила. Ако е имало такъв човек, не може да се каже, вижда се на камерата, че той се качва в автомобила. Всички са наясно каква слава има Капланов, с какво се занимава, какво прави, какво е неговото минало и много хора знаят и за конфликта. Пак апелирам да се направи каквото е необходимо и да намерим Янек”, каза пред NOVA Марио Миланов, брат на изчезналия.

В седмиците преди да изчезне Янек Миланов три пъти е подавал сигнали в полицията за посегателства. Два пъти някой увреждал автомобила му, а веднъж към апартамента му полетял камък, който се забил в санировката. Имало и стрелба с въздушна пушка. Според Марио Миланов в случая очевидно става въпрос за тежко престъпление срещу неговия брат.

„Тръгват с автомобила на Капланов. Той е последният човек, който го е видял всъщност. Мисля, че това само по себе си е ясно и къде трябва да е насочено търсенето на брат ми. То е отвличане със съмнение за нещо много по-страшно”, допълни Марио Миланов.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за отвличане. От държавното обвинение уверяват, че се извършват спешни процесуално-следствени действия. А Васил Капланов е на свобода, но опитите ни да го открием не успяха. Изчезналият Янек живее във Франция, а в Дупница се връщал за почивката си през лятото.

„Казват, че работят, аз вярвам на полицията, но вече 13-и ден… В подобни случаи знаете, че всяка минута, всяка минута е ценна, затова искам да апелирам, да се обърна към главния прокурор, към министъра на вътрешните работи да направим каквото е необходимо и да намерим брат ми, защото в момента това е най-важното”, каза още Миланов.

Янек Миланов е обявен за общодържавно издирване на 1 август. Полицията моли гражданите, които имат информация за него, да се обадят в районното управление или на тел. 112.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене