Прогноза за времето – 15 август (събота)

Дъжд, гръмотевици и градушки на запад, на изток – слънчево

След обяд и до полунощ над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в отделни райони временно интензивни, значителни по  количество и придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Вятърът ще бъде от изток-югоизток, слаб, в Източна България – умерен.

Максималните температури ще са предимно между 29 и 34 градуса. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месец август.

В 9 области е обявен жълт код –  Област Видин, Монтана, Враца, София област, София-град, Пернишка област, Кюстендилска, Пазарджишка и Благоевградска област.

НИМХ: Жълт код за обилни валежи с гръмотевици е обявен за 9 области в страната

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, дъжд с гръмотевици и максимална температура 20 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток- югоизток. Максималните температури ще са 27-29 градуса, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развивамощна купеста и купесто-дъждовна облачност.

Ще има краткотрайни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. На места в Стара планина и в Средна гора валежите ще са интензивни и значителни по количества.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 24 градуса, на 2000 метра – около 17 градуса.

В неделя отново се очакват валежи и гръмотевични бури в западните райони, но също и на места в Северна България. Дневните температури слабо ще се понижат и ще бъдат между 26 и 30 градуса за страната

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене