Предстои подписване на анекс към Националния рамков договор 2020-2022 г. за дентални дейности

Предстои Надзорният съвет на НЗОК да разгледа осигуряването на допълнителен финансов ресурс за дентални дейности до края на годината и да бъде подписан анекс към Националния рамков договор 2020-2022 г. за дентални дейности. Средствата са с източник резервът по бюджета на касата и с тях ще бъдат увеличени всички дейности в първичната дентална помощ за деца и възрастни.

Целта на постигната договореност е да се подобрят трудовите възнаграждения на работещите в системата на денталната помощ и да се повиши качеството на обслужване на пациентите. Това стана ясно по време на проведена днес, 13 август, среща на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, управителя на Здравната каса проф. Петко Салчев, председателя на Надзорния съвет на НЗОК и зам.-министър Жени Начева, зам.-министър Бойко Пенков, който е и член на НС на НЗОК, с председателя на УС на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков и зам.-председателите на съсловната организация д-р Светослав Гачев и д-р Георги Димов.

Министър Ангелов изрази задоволство от постигнатия консенсус при преговорите, за който днес беше информиран и посочи: „Радвам се, че с постигната договореност ще бъдат удовлетворени и исканията на гилдията на денталните лекари, но едновременно с това ще гарантираме на пациентите по-добро обслужване“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене