Connect with us

Новини

Петиция и отворено писмо от Родители за безопасно образование

Published

on

Здравейте, Топ Преса


Благодарим за полезната и обективна информация, която често намираме на Вашия сайт!
Ние сме група родители, притеснени от присъственото стартиране на учебната година при неадекватните мерки на МОН. Бихме искали всяко семейство да има избор за това дали да пусне детето си присъствено на училище или дистанционно обучение. Има много семейства, в които децата или родителите имат хронични заболявания, възрастни баба и дядо и т.н. Алтернативата в момента за родителите е Самостоятелна форма на обучение. А ние не искаме това. Реално това означава сам да си обучаваш детето и в края на годината то да се яви на изпити. Ами, това пък не е никаква форма на обучение. Така децата ще са съвсем изолирани, а все пак дистанционното обучение предлага среда, колектив, съвместни проекти, общуване, макар и виртуално. Осъзнаваме, че голяма част от родителите са ЗА присъствено обучение, но считаме за наше право да решаваме за здравето на нашите деца и семейства по време на пандемия. Ние по никакъв начин не навлизаме в конфликт с искащите присъствено обучение, тъкмо обратно. Реално, ако се даде шанс на родителите, които искат дистанционно обучение, то тогава би имало по-малко ученици в класните стаи и по-малък риск за децата, които са присъствено. Имаме петиция, подписана от 1300 човека, изпратихме и писмо до МОН, МЗ, медии, различни други институции с нашите искания. То е подписано към този момент от 350 човека. Ще се радваме да изложим нашата гледна точка при вас, предвид чудесните статии, които публикувате на тема образование. Надяваме се да сме полезни и на други родители и заедно да намерим най-добрите решения за децата ни! Надяваме се да публикувате  тази новина във вашия Уеб Сайт!
Това е линк към нашата група: www.facebook.com/groups
Това е линк към нашата петиция: www.peticiq.com
Ще се радваме да ни подкрепите и да ни дадете шанс да разпознаем вашата аудитория с нас! Желаем успех! Бъдете все така продуктивни, полезни и интересни за читателите си! И най-вече здрави!   
Поздрави, 
Родители за безопасно образование!

коментара

Новини

Преминаваме към зимно часово време и местим стрелките с час назад от 25 октомври

Published

on

Есента е вече тук и дните започват да се скъсяват все повече, слънцето залязва по-рано и усещаме промяната във времето. Съвсем скоро предстои да преминем към зимното часово време и да върнем часовниците един час назад, пише actualno.com.

В 4:00 часа сутринта на 25 октомври (събота срещу неделя) сменете всички часовници у дома с един час назад. Това означава, че 4:00 часа ще стане 3:00 часа и ще имаме един час повече сън, което ще ни даде възможност по-лесно да преминем към зимно часово време 2020 година.

Лятното часово време е въведено, за да се намалят разходите за електричество като използваме повече естествена светлина. Всяка държава сама решава дали да премине към смяната на часовете, затова ако пътувате в чужбина непременно проверете какво е часовото време в държавата, която искате да посетите.

Предлагаме ви няколко съвета как по-лесно да се приспособите към зимно часово време 2020:

1. Започнете да ставате с 30 минути по-късно още в началото на месец октомври, така ще сте подготвени за промяната в часа и няма да ви повлияе толкова на биологичния часовник.

2. Разхождайте се по-често на слънце и чист въздух, което ще повиши нивата не мелатонин в организма ви и ще ви накара да се почувствате по-добре.

3. Спортувайте активно – умората от спорта дава на всеки организъм по-добър сън и сутрин няма да се чувствате по-малко отпочинали, а заредени с енергия.

4. Закусвайте сутрин, за да дадете на организма си сили и да се чувствате бодри, независимо от часа, в който сте станали.

коментара

Continue Reading

Новини

Здравният министър с 3 нови COVID-заповеди

Published

on

Министърът на здравеопазването издаде 3 заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на месец ноември, съобщиха от министерството.

Позволява се провеждането на спортни състезания на закрито с публика, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, при заетост на местата не повече от 50 % от капацитета на съответното спортно съоръжение.

За лица, пристигащи у нас от Украйна, се въвежда изискването за представяне на документ за отрицателен резултат от PCR тест. Изключенията са посочени в заповедта.

Центровете за подкрепа на личностното развитие възобновяват своите занимания в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19, публикувани на интернет страницата на Министерство на образованието и науката.

Непроменени остават останалите общи противоепидемични мерки до този момент.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ