Connect with us

ВМРО

Депутатите от ВМРО: Не е време за дезертьорство, а за работа!

Published

on

Боричканията на бизнесмени, институции и „революционен авангард“ са вредни за България.

За нас властта не е самоцел, но няма и да бъдем статисти във вътрешните борби на БСП и Нинова и в битките на т.нар. олигарси с властта.

За нас мандатът в това Народно събрание ще бъде изпълнен едва тогава, когато нашите основни приоритети бъдат реализирани, се казва още в позиция на народните представители от ВМРО.

Народните представители от ВМРО няма да участват в насроченото от Корнелия Нинова заседание на НС. Причините са много, но основната е, че не желаем да бъдем фон във вътрешнопартийните битки за избор на лидер в БСП. Не желаем да поощряваме доказаната нечистоплътност на тази партия при употребата на институциите в частна полза. Изобщо няма да коментираме нежеланието на вносителите да се запознаят с Конституцията, в която са се клели, и която определя като изрично правомощие на Министерски съвет внасянето на Закон за държавния бюджет.

Това се казва в позиция на групата на депутатите от ВМРО – Българско национално движение в 44-ото Народно събрание.

Според тях забележимо е желанието на БСП за флирт с протестиращите, които, водени от собствените си политически амбиции и антагонизъм, системно нарушават обществения ред и посягат на изконни човешки и граждански права на инакомислещото мнозинство.

Не желаем да даваме допълнителна трибуна на и без това медийно доминиращите тези на този „революционен авангард“, който съвсем по Ленински иска да ни освобождава от нещо и разнася ковчези и бесилки. Нееднократно сме казвали, че сме чули посланието на необременените и желаещи позитивна промяна в много посоки хора и отговорно ще поставим това в дневния ред на институциите – без популизъм и желание за дребни дивиденти, категорични са Патриотите.

От ВМРО считат, че мандатът в това Народно събрание ще бъде изпълнен едва тогава, когато основни техни приоритети бъдат реализирани:

– Повишение на доходите на пенсионерите и минимална пенсия от 300 лв. следва да бъде приета със Закона за държавния бюджет за 2021 г. и това касае над 2 млн. пенсионери.

– Измененията на Закон за задълженията и дълговете и приемането на Закон за частния фалит, които да сложат край на робството на вечните длъжници, касаещо на 600 000 българи.

– Да се даде шанс на милионите българи зад граница да се заселват трайно, да учат и работят в Родината – като мощна мярка срещу демографската катастрофа и запълване на недостига на работна ръка, е също законодателно предложение на ВМРО.

– Мерките за подкрепа на малките и средни земеделски и индустриални производители, на родителите и самоосигуряващите се във връзка с епидемията.

– Мерките за овладяване на битовата престъпност – включително разширяване на пределите на неизбежната отбрана, наказанията за малките кражби, за незаконната сеч и вредителство в полските имоти. Създаването на доброволни отряди към МВР.

– Криминализиране на проповядването на радикален ислям и изсветляване на парите на неправителствените организации, финансирани от чужбина, е важен въпрос за националната сигурност.

– Наборната военна служба и повишаване боеспособността на армията.

– Приемането на Кодекс за социално подпомагане, който да обхване всички нужди на хората с увреждания, да гарантира правата на децата и семействата и да сложи край на социалния паразитизъм и да отмени Закона за социалните услуги.

– Приемането на Концепцията за интеграция на маргиналните цигански общности чрез труд, образование и законопослушание – касае на практика бъдещето на всички в България.

Депутатите от ВМРО за категорични, че това са само част от нещата, които следва да бъдат решени в следващите месеци, и от тях зависи съдбата на милиони хора. Нелепо е българите да стават заложници на политическата омраза на една малка радикализирана обществена група – от една страна, и на боязън и желание за минимизиране на политически щети – от друга. Ние не оценяваме престоя си във властта по това дали в следващия парламент ще вкараме повече или по-малко депутати. Трябва да се свършат реални неща за хората и за бъдещето на нацията. Дезертирането от позиция не е в стила на ВМРО, заявяват депутатите.

Още по-малко, когато основната политическа цел на хората, които превзеха протеста и се представят за политическа алтернатива, въпреки тежкото си политическо минало, е в разрез с всичко, което ВМРО отстоява:

– Националният интерес преди интересите на всяка друга държава, преди интересите на ЕС.

– Защита на традиционната ни ценностната система и противодействие на Истанбулска конвенция и джендър пропагандата.

– Изграждане на големите инвестиционни проекти, като газопроводи и АЕЦ, от които полза би имал всеки българин.

– Недопускане завръщането на ДПС във властта.

Всичко това ни кара да искаме активни управленски и законодателни действия в полза на българския народ през следващите месеци. Преодоляване на кризата чрез диалог и търсене на консенсус и национално съгласие. Надяваме се да има политическа воля за това. Бягството от отговорност води до хаос и липса на перспектива за всички българи, завършва позицията на народните представители от ВМРО.

коментара

ВМРО

Атанас Стоянов, кмет на Община Сандански: Честит 22 септември – Ден на независимостта!

Published

on

„Винаги миролюбив, моят народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това отношение нищо не бива да спъва България; нищо не трябва да пречи за преуспяването й“.

112 години независима Българския. 112 години неразрушима връзка с историята, непоколебимост и решителност на българския народ!
Днес независимостта е нашата опора, защитаваща достойнството ни като народ.
Помним! Помним великите дела и прекляняме глави пред всички герои на освобождението и независимостта!

Честит празник!

коментара

Continue Reading

ВМРО

Ангел Джамбазки: Честит празник, скъпи сънародници!

Published

on

Днес отбелязваме 112 години от обявяването на българската независимост. Ореолът на борбата за национално освобождение продължила повече от половин век. Борба започнала от битката за църковна независимост, минала през кървавите въстания и Освободителната война, и стигнала до Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Независимостта е естественият завършек на този цикъл в българската история. С този акт, може да се каже, че поне едно от унизителните условия на Берлинския диктат е отхвърлено, а именно – политическата и финансова зависимост от Османската империя. Това е още един ден, в който можем да се гордеем, че сме българи. Това е и ден, от който можем да се учим. Независимостта не означава да избираш между различни зависимости. Независимостта означава да поемаш отговорност и да взимаш най-добрите решения за народа си, без да се съобразяваш с външни фактори.  Добре е, това да се помни.

Честит празник!

  Ангел Джамбазки

Eвродепутат и заместник-председател на ВМРО

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ