Белица асфалтира улици и в Орцево – най-високото село на Балканите

Кметът на община Белица – Радослав Ревански, инспектира асфалтирането на пътища в най-високото селo на България и на Балканите – Орцево. Управникът и кметът на населеното място видяха какво е качеството на строителните работи.

„Инвестицията се реализира точно в с. Орцево, което е сред основните претенденти за първенец в класацията на намиращи се на най-голяма надморска височина в България и на Балканите населени места. Оказа се, че селото е най-желаната туристическа дестинация в общината, която се посещава от хиляди туристи. Тринадесетте му махали са разпръснати из хълмовете на Велийшко-Виденишкия дял на Западни Родопи на надморска височина от 1420 до 1640 метра, a площадът на селото е разположен на 1555 метра надморска височина”, сподели Ревански.

Централната част на Орцево лежи на южния склон на връх Кавунова могила (1710 м. н.в.). От високо разположените селски къщи се разкрива приказна гледка към родопските поляни и гористи хълмове и извисяващите се върхове на цялата Пирин планина. Наблизо се намира и Бабяшка чука – известно тракийско светилище от национално значение, върховете Велийца и Кавун тепе.

Затова се асфалтират улици в селото – за да може гостите на Орцево да се придвижват по добра инфраструктура и да разнасят славата на красивите гледки в община Белица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене