Загрижени общински съветници си правят пиар с водата в Разлог

Общински съветници си правят пиар с водата в Разлог. Местните парламентаристи, които излъгаха избирателите си в миналата предизборна кампания, че ще намалят цената на водата искат да се покажат, че са много загрижени след една година бездействие в общински съвет.

С въпрос който може да се произнесе общ. Съвет, се иска демонстративно вземане на вот от избирателите и то в усложнена пандемична обстановка. Някои общини в Пиринско направиха опит да напуснат ВиК асоциацията, но с гласуване против от страна на държавата и по-голямата част от другите общини това не можа да се случи. Още повече, че октомври месец в народното събрание ще се гледа новия проект закон в който се предвижда на територията на област да има само един оператор. Което означава, че всички общински ВиК дружества ще се слеят с единствения оператор ВиК-Благоевград.

Поради всички тези факти буди недоумение искането на съветници от БСП, Възраждане и част от Демократична България да се похарчат хиляди пари и събиране на хора в пандемична обстановка без да доведе до правни последствия. Единствено което остава е скъп популизъм.

pirinsko.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене