Предприемачът Георги Шапков управител на ПРЕСТИЖ БИЗНЕС емоционално направи първата копка на строеж – Социални жилища за 100 души в най-младия пернишки квартал „Тева“!

Направена е първа копка на социални жилища за 100 души в най-младия пернишки квартал „Тева“. Те са в две шестетажни жилищни сгради в груб строеж, дадени на общината с решение на Министерски съвет от 2016 г.

В 42 апартамента ще бъдат настанени уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението. Блоковете ще бъдат санирани, а пространството около тях облагородено.

При сключването на договор за ползване на социално жилище ще бъдат заложени и минимум изисквания за посещение на училище от децата в училищна възраст, включване на безработните в различни образователно-квалификационни програми, както и програми за осигуряване на заетост.

Лицата трябва да имат избран личен лекар и задължително да водят децата си на имунизации и прегледи. Специална комисия ще картотекира кандидатите. Наемът, който ще се заплаща за социалните жилища, ще бъде определен с решение на Общинския съвет. Предназначението им не бива да бъде променяно минимум пет години.

Проектът се реализира по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е на стойност 1,83 млн. лв. Около 300 души кандидатстват ежегодно като крайно нуждаещи се за общински жилища в Перник.

На тържествена церемония днес, първа копка на новото начинание направиха зам.кметът Стефан Кръстев, ръководителят на проекта Иван Искренов, представителите на фирмата изпълнител ПРЕСТИЖ БИЗНЕС с управител предприемачът Георги Шапков.

“ Да строиш собствен дом се приема за  личен успех, но когато строиш дом за тези, които нямат и не могат да си позволят да имат, може да се нарече свято дело. Така поне смятам аз а и вярвам че и вие ще споделите мнението ми. Чувствам се привилегирован, не защото представлявавам екипа изпълнители на въпросния проект, а защото знам, че реализирането му, чийто старт даваме днес е творение което ще доведе много ползи на нуждаещите се от него. Успоредно с това държа да подчертая, че аз и моят екип осъзнаваме отговорността и зъдължението си, което поемаме изпълнявайаки този проект. Качество на изпълнение, поставените срокове и предначертани правила ще са водещата ни сила в реализирането този обществен дом. “ Сподели в емоционална реч пред домакини и гости бизнесменът Шапков, преди да направи първата копка и добави :

„Мъдрите хора преди нас са казали, Добрината не може да бъде забравена! Сторил ли си на някого нещо добро, той винаги ще го помни! Ето защо споделрям мислите си, че след като постоим този голям дом, ние ще бъдем и нови хора. Удоволетворени от това което сме съградили, виждайки щастието в очите на тези които ще ползват социалните жилища в квартал „Тева“ на град Перник. Искам да започнем това начинание, водени от тази прогноза и споменатата по горе сентенция, а аз от себе си ще добявя само  – „Благословен да е домът, в който всеки поставя щастието на другия пред своето.“

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене