Български учебници – пак сред най-добрите в Европа!

Български учебници отново са сред най-добрите в Европа. Всички четири издания, предложени от Издателска група „Просвета“, стигнаха до финалния кръг на най-престижния конкурс за европейски учебни материали BELMA, преодолявайки силната конкуренция на редица чужди издателства.

Това са учебниците по български език, математика, човекът и обществото и читанката за 4. клас от поредицата „Чуден свят“. През изминалата учебна година хиляди учители и ученици за пръв път ползваха точно тези учебници и имаха възможност да се убедят колко добри са те. Техни автори са утвърдени и доказали се през годините професионалисти с огромен опит.

В заключителната селекция на конкурса BELMA заедно с 4-те български учебника попаднаха още 26 заглавия на издателства от Италия, Германия, Чехия, Швейцария, Финландия, Дания, Норвегия и др. Оспорваната надпревара продължава. В края на август ще стане ясно кои от предложените заглавия получават награда. Крайното класиране ще остане тайна до церемонията по награждаването на Международния панаир на книгата във Франкфурт, Германия, през октомври.
До заключителния етап няма допуснати заглавия на други български издателства.

„Просвета“ има вече утвърдена традиция да печели отличия за своите учебници и помагала на този престижен форум. Миналата година издателската група спечели златно отличие за най-добър европейски учебен материал за поредицата Hello! New Edition за 1. – 4. клас. С бронзова награда пък бе отличена поредицата учебници по история и цивилизации за 5., 6. и 7. клас на същото издателство.

През 2017 г. поредицата „Голямото приключение“ за 1. клас спечели бронз в категорията от 6 до 11 години. В предходните години с награди бяха удостоени предшествениците на учебниците за профилирана подготовка за 11. клас по английски език LitUps! и по френски език ЕNVOLS. Новите учебници по тези два езика бяха одобрени това лято и влизат в употреба пред учебната 2020/2021 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене