Само за два дни жителите на Дебрен събраха около 3 200 лева за да помогнат двете семейства Ролеви и Четелбашеви на които пожар изпепели над 700 низи тютюн и 500 бали сено

Жителите на гърменското село Дебрен с готовност откликнаха на призива на кмета си Тюркян Ходжова  и се включиха  активно в благородната инициатива за събиране на средства за  подпомагане и намаляване на размера на големите щети  на двете дебренски семейства на които пламъците  унищожиха  безвъзвратно  целият им труд и поминък за  тази година .

Само за два инициативните  жители на Дебрен събраха  около 3 200 лева  като  кампанията   все още продължава . Събраните средства ще бъдат разделени между двете пострадали от пожара семейства  на Ферад Ролев и Садетин  Четелбашев  .

 

Припомняме  че,пожар  избухна преди дни в сеновал в гърменското село Дебрен .Все още се изясняват причините за пожара като не е изключена и версията за умишлен палеж. Пламъците обаче причиниха  големи и невъзвращаеми  по никакъв начин щети на две семейства от селото .

500 бали сено и  над 700 низи тютюн на  семействата на Ферад Ролев и Садетин  Четелбашев  бяха погълнати от разразилия се огън . Това е цялостният им труд  през това лято за изхранване на животните на  Ролеви и за поминъка на  другото пострадало семейство Четалбашеви .

Пожара в сеновала на  семейство Ролеви  избухна миналия  ден около 16:49 часа . Тогава е бил подаден и сигнала  в РСПБЗН-Гоце Делчев на който се  отзова  екип на  противопожарна охрана   и е  погаси пламъците  .

По повод това , с призив  излезе  кмета на село Дебрен Тюркян Ходжова  и  в селото още на следващия ден бе  организирана благотворителна акция за подпомагане на пострадалите от пожара семейства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене