Димитър Т. Шопов и Васил Й.Василев/ Мешанлията/ от Гоце Делчев сключиха споразумения за реални присъди от 4 години и 1 г. и 10 месеца за разпространение и държане на наркотични вещества

Окръжен съд – Благоевград, под председателството на съдия Росица Бункова, одобри постигнато споразумение по наказателно дело от общ характер №446/20г. между  обвиняемите Васил Й. Василев известен като /Мешанлията/ и Демитър Т. Шопов ,/ внук на бившия шеф на ДС в Гоце Делчев Димитър Шопов/ и Окръжна прокуратура – Благоевград по производство по чл.354а, ал.1 НК за държане и разпространение на наркотични вещества.

Съгласно споразумението Васил Й. Василев се призна за виновен за това, че в периода от 23.01. 2020 г. до 04.02.2020 г. при условията на продължавано престъпление в гр. Гоце Делчев, без надлежно разрешително, изискващо се съгласно чл. 32, ал. 1 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е разпространил и е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – коноп /марихуана/ с общо тегло 1,68 гр. Обвиняемият Васил  Й. Василев, вече е бил осъждан. С подписването на споразумението той  се съгласява да изтърпи наказание “лишаване от свобода” за срок от 1 /една/ година и 10 /десет/ месеца при първоначален строг режим на изтърпяване.

Обвиняемият Димитър Т. Шопов  също  се е признал за виновен в това, че в началото на м. февруари 2020 г. при условията на продължавано престъпление в гр. Гоце Делчев, без надлежно разрешително, изискващо се съгласно чл. 32, ал. 1 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите , е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – общо 91 грама коноп /марихуана/ и 34. 94 грама амфетамини. Деянието е извършено  при условията на опасен рецидив, тъй като подсъдимият е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от 1 година.

Обвиняемият Димитър Т. Шопов , също се е съгласил  да изтърпи наказание “лишаване от свобода” за срок от 4 /четири/ години при първоначален строг режим на изтърпяване.

Направените съдебни разноски следва да бъдат.

Репортер за Топ Преса от Благоевград – Калинка Тодорова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене