Ангел Джамбазки: На протестите има много идеи и няма как да има единен говорител

Той призова за разум и запазване на човешкото здраве, визирайки гладната стачка пред Министерския съвет

Когато си се подписал под една програма за управление – добра или лоша, ти почтено и морално политически трябва да опиташ да свършиш тази работа. Дали беше навременна реакцията на управлението? Не достатъчно. Ако в началото на кризата с коронавируса правителството и бившият финансов министър Владислав Горанов се бяха съгласили да направят отстъпка  за предложенията на ВМРО, може би ситуацията щеше да бъде друга. Ние искахме да има данъчно-осигурителна ваканция. Това упорство на Горанов беше абсолютно излишно. Много по-рано трябваше да има и общо намаление на ДДС. В началото на кризата надделя неуспешна формулировка. Впоследствие нашите предложения под една или друга форма бяха приети, но малко под формулировката „след дъжд качулка“, заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред Bulgaria ON AIR.

Ако в началото на пандемията здравните мерки бяха отлични, сега са катастрофални, отсече евродепутатът в студиото на „България сутрин“.

Джамбазки е на мнение, че част от организаторите на протестите не искат да водят разговор с управляващите, защото ще започне пазарлък. Започнат ли разговор с властта, част от протестиращите ще се разграничат от тях, отбеляза той.

Протестът има конкретни искания. Трябва обаче да си отговорим на въпроса исканията ще бъдат ли стандарт оттук нататък. Ако сега правителството подаде оставка, при всяко правителство в бъдеще всеки може да излезе и да каже „махайте се“, посочи той.

Има огромно многообразие от каузи и идеи. Всички те искат едно и също нещо, но никой няма да е съгласен друг да бъде говорител на целия протест. Няма как да има единен говорител, категоричен е зам.-председателят на ВМРО.

Ангел Джамбазки призова за разум и запазване на човешкото здраве, визирайки гладната стачка пред Министерския съвет. 58-годишният Владимир Генов вече 4 дни е без вода и храна на палатка на жълтите павета.

Ако има смисъл да продължава и за един ден управлението, то е за да довърши полезните неща от своята програма, смята евродепутатът.

Категорично сме против спасителния план и заема, който се готви. Върви фалшивата новина „Европа ще ни даде пари без пари“. Нищо подобно. Всички европейски граждани ще бъдем гарант, ще теглим този заем. Той е в размер над 1 трилион! Ще започнем да го връщаме веднага, ще го връщат и нашите деца. Този заем заробва икономиките ни занапред. Тук не става въпрос за България. Става въпрос за неразумното поведение на Испания, Италия, Франция , Гърция… Заради тях се тегли този заем, настоя Джамбазки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене